Vom razbuna esecul din ’99?

joi, 01 februarie 2001, 00:00
3 MIN
 Vom razbuna esecul din ’99?

Antrenorii echipei de Cupa Davis a Romaniei, Florin Segarceanu si Adrian Marcu, au selectionat sase jucatori pentru intilnirea cu reprezentativa Germaniei, care va avea loc, in perioada 9-11 februarie, la Braunschweig, in cadrul Grupei Mondiale. In echipa Romaniei au fost selectionati Andrei Pavel, Adrian Voinea, Gabriel Trifu, Razvan Sabau, Ion Moldovan si Dinu Pescariu. Antrenorii romani au luat decizia de a selectiona sase jucatori, intrucit, conform noului regulament al Cupei Davis, pe durata unei intilniri pot fi schimbati doi jucatori fata de cei patru anuntati initial.
Echipa Romaniei va efectua, in perioada 4-8 februarie, un program de pregatire chiar la Braunschweig, unde va locui la hotelul "Courtyard Marryot". Tragerea la sorti va avea loc pe 8 februarie, meciurile de simplu urmind sa se desfasoare, in Volkswagen Halle, in 9 si 11 februarie, iar partida de dublu pe 10 februarie. Brigada oficiala de arbitri este formata din Stefan Fransson (Suedia), Pascal Maria (Franta) si Romano Grillotti (Italia). Echipa Germaniei ii va avea, cel mai probabil, in componenta pe Tommy Haas, Nicolas Kiefer, Marc-Kevin Goellner, David Prinosil, Michael Kohlmann si Rainer Schuttler.
Pentru prima zi a intilnirii s-au vindut, deja, aproximativ 5.600 de bilete, din totalul de 6.500 care au fost puse in vinzare. Un bilet pentru prima zi a intilnirii Germania-Romania are pretul cuprins intre 190 si 55 de marci germane, in timp pentru data de 10 februarie, cind se va disputa numai partida de dublu, un tichet costa intre 95 si 25 de marci germane. Pentru ultima zi a intilnirii, cel mai ieftin bilet poate fi achizitionat pentru 45 de marci germane, iar cel mai scump costa 145 de marci germane.
Nicolas Kiefer a revenit in echipa Germaniei dupa un an de absenta, in care nu mai fusese convocat din cauza disputelor sale cu fostul capitan, Boris Becker. Probabil ca el va juca la simplu alaturi de Tommy Haas, in timp ce David Prinosil si Marc-Kevin Goellener vor fi folositi de noul capitan – nejucator, Carl-Uwe Steeb, la dublu. "Sintem favoriti si trebuie sa cistigam acest meci, pentru a evita pericolul retrogradarii din Cupa Mondiala. Sint foarte bucuros ca am revenit in echipa de Cupa Davis a tarii mele si voi face totul pentru a nu-i dezamagi pe suporteri", a spus Kiefer, care a anuntat, de asemenea, ca va face parte din lotul germaniei si la Cupa Mondiala pe echipe, din luna mai.
"Cu aceasta echipa putem sa speram la o victorie. Haas, Kiefer si Prinosil sint trei jucatori foarte potriviti pentru proba de simplu, in timp ce Goellner, care este un excelent jucator de dublu, completeaza perfect echipa", a declarat, la rindul sau, Carl Uwe Steeb.
Romania si Germania s-au intilnit, pina in prezent, de sase ori in Cupa Davis, echipa Germaniei conducind cu 4-2. Ultima intilnire oficiala a avut loc in septembrie 1999, la Bucuresti, cind germanii au invins cu 4-1. In 1984, Germania a cistigat, pe teren propriu, cu 5-0, in timp ce in 1979 si in 1971 Romania a invins cu 4-1, respectiv 5-0. Celelalte doua partide, disputate in Germania, in 1962 si 1935, au fost cistigate de echipa gazda cu 5-0.
Cistigatoarea meciului dintre Romania si Germania va juca in sferturile de finala ale competitiei cu invingatoara disputei dintre Spania si Olanda, care va avea loc la Eindhoven. In echipa gazda va reveni fostul campion de la Wimbledon, Richard Krajicek, care a stat departe de teren citeva luni din cauza unei accidentari. Alaturi de el se vor afla Paul Haarhuis, Sjeng Schalken si Jan Siemerink. (ICT)

Comentarii