„Vreau trei victorii consecutive!”

joi, 03 septembrie 2009, 21:49
3 MIN
 „Vreau trei victorii consecutive!”

Domnule Grigoras, dupa cinci etape, Poli a acumulat patru puncte, lucru care, probabil, nu va multumeste.

– Eu imi doream sa am 15 puncte, insa cred ca si cu sapte puncte stateam bine. Daca privim rezultatele startului de sezon, acestea se incadreaza in limita normalului, cu exceptia celui de la Alba Iulia. Daca bateam acolo, lucru ce-l puteam realiza, sau macar am fi scos un egal, acum eram mult mai linistiti.

– Dupa meciul de la Vaslui, ati acordat citeva zile libere jucatorilor. Care e programul pe care l-ati gindit pina la meciul cu Craiova?

– Am revenit miercuri seara la pregatiri, joi si vineri am programat doua antrenamente, simbata dimineata vom face un joc intre noi, pentru ca duminica, dupa nunta lui Buta, sa facem o refacere. De luni intram in ciclul saptaminal obisnuit, urmind a pregati meciul cu Craiova. As fi vrut ca in aceasta perioada sa disputam si un joc amical, insa ambele variante pe care le-am avut, cu italienii de la Parma ori cu FC Vaslui, au cazut, din varii motive. De aceea, vom juca saptamina viitoare un meci de verificare cu Poli II, marti cel mai probabil.

– Urmariti un obiectiv anume in aceasta perioada?

– Din punct de vedere tactic, cred ca baietii s-au obisnuit cu sistemul pe care l-am cerut. Fizic e nevoie de mentinerea tonusului pentru majoritatea jucatorilor si de ultimele retusuri ale pregatirii fotbalistilor care au venit mai tirziu la echipa. Eu cred ca la ora jocului cu Craiova toti jucatorii care au evoluat pina acum vor fi la nivelul maxim de pregatire fizica, Ignatov si Balde mai avind putin de recuperat.

– Ati pomenit de sistemul tactic pe care ati mizat. Sinteti multumit de modul in care se exprima echipa in "4-3-3"?

– Fie si daca ne raportam doar la ultimul joc, eu cred ca au aparut multe lucruri bune. La Vaslui am etalat dorinta, ne-am creat multe ocazii de a inscrie, atacurile noastre au generat mai multe faze litigioase in careul gazdelor, care sint una dintre cele mai puternice echipe din campionat. Acest lucru ma face sa am incredere in continuare in acest modul pe care merg de mai multi ani.

– Apropo de meciul de la Vaslui, nu ati contat pe trei dintre jucatorii care cu putin timp in urma erau de baza. Ilie si Bilba nu au jucat nici un minut, iar Bersnjak nu a fost nici rezerva. Ce se intimpla cu ei?

– Ei ar trebui sa se intrebe, pentru ca toti sint in regres fata de perioada de pregatire centralizata.

– Ultimii trei sositi, Mihajlov, Croitoru si Frunza, au vreo sansa sa joace cu Craiova?

– Mai mult ca sigur ca nu. Lui Mihajlov nu i-a sosit cartea verde si mai are nevoie de timp de adaptare, in timp ce Croitoru si Frunza nu au fost legitimati. Oricum, nu vreau sa intru in amanunte pe aceasta tema.

– V-ati propus un anumit obiectiv concret pentru urmatoarele meciuri?

– Eu vreau sa cistigam urmatoarele trei partide! Chiar daca a cistigat la scor cu Bistrita, Craiova nu e de nebatut. Saptamina viitoare trebuie sa cistigam pentru a nu ne complica situatia in clasament. E drept, cu "-2" la "adevar" nu stam chiar foarte rau, insa nu vreau sa mai fim pe locurile retrogradante. Apoi, urmeaza partidele de la Curtea de Arges, echipa ce nu a cistigat nici un joc acasa, si cu Ceahlaul, pe care iarasi trebuie sa le cistigam. Bine, daca n-or iesi noua puncte ci doar sapte nu va fi o tragedie, insa sintem obligati sa mergem la cistig in toate aceste intilniri.

 

Vali Negru e asteptat la Poli

Politehnica Iasi incearca in continuare sa-si intareasca lotul. Ultimul jucator intrat in vederile iesenilor este Valentin Negru, fotbalistul ce are statutul de jucator liber fiind asteptat astazi in Copou. Mijlocasul central amintit, care implineste azi 27 de ani, este un bucurestean care a mai evoluat pina acum la Sportul Studentesc (2000-2003), Rapid (2003-2006), Unirea Urziceni – pina in 2008 si, in sezonul trecut, la CS Otopeni. Negru a cochetat in vara cu o revenire la Rapid, apoi cu un mariaj cu Pandurii Tirgu Jiu, insa nici una dintre aceste variante nu s-a concretizat, desi ambele cluburi amintite anuntasera ca parafasera intelegeri cu fotbalistul de 1,79 m.

Comentarii