Zahei – picior de aur

duminică, 06 august 2006, 22:17
2 MIN
 Zahei – picior de aur

Cu aroganta specifica tescherelei pline, antrenorul constantean Virgil Nastase spunea, inainte de startul campionatului, ca infringerea din primavara de la Iasi a fost o pura intimplare si, ca desi are multe indisponibilitati in echipa, va demonstra acum adevarata diferenta de valoare dintre Farul si Poli. Atunci, pe Agronomie, Poli Agro a cistigat cu 23-21. Acum, Farul si-a aratat, intr-adevar, valoarea pierzind la o diferenta de 12 puncte, in conditiile in care Nastase a facut doar trei schimbari pe parcursul reprizei secunde, in timp ce Verives al nostru a rulat tot lotul trecut pe foaie. Faptul ca oaspetii au condus pe tabela in primele jumatati ale reprizelor se datoreaza nu „diferentei de valoare”, ci a unei evolutii mai sterse a rugbistilor ieseni. Farul a deschis scorul printr-o lovitura de pedeapsa transformata de Bezuscu, Poli Agro ratind insa o lovitura de pedeapsa si o opurtunitate de eseu la cinci metri de terenul de tinta. Apoi, si-a intrat in picior „uvertura” Ionut Zaharia, care a transformat doua penalitati pina la pauza si a inscris un dropgol. La reluare, iesenii au fost surprinsi pe treisferturi si Frunza a realizat un eseu, transformat de Bezuscu, care a mai inscris si din lovitura de pedeapsa, astfel incit, cu jumatate de ora inainte de final, scorul era de 13-9 pentru Farul. Apoi, piciorul lui „Zahei” a schimbat marunt-marunt scorul, prin doua lovituri de pedeapsa (15-13, min. 69). Din acel moment, constantenii au cedat fizic si, desi canicula i-a afectat in egala masura si pe ieseni, acestia au fost mai proaspeti, luptind minute bune in vecinatatea buturilor adverse. Si daca hei-rup-urile pe inaintare n-au avut sorti de izbinda, gramada adversa fiind mai puternica, Poli Agro a reusit eseul prin Costache dupa o actiune pornita pe treisferturi. O noua transformare si un dropgol al lui Zaharia au consfintit rezultatul final, prin care echipa antrenorului Constantin Verives isi poate depune candidatura la un loc in sextetul de elita. Dar pina atunci mai este drum lung.
Poli Agro: Lazar, Varvaroi, Lupu – Alexa, Bisoc – St. Drusca, Em. Drusca, Pislaru – Hodoroaba, Zaharia – Gavrilas, Cernescu, Toma, Graur – Pricopie (Cucuteanu, Formagiu, Coseru, Varzari, Finaru, Costache, Calitescu).
Celelalte rezultate din seria a II-a: Stiinta Petrosani – Remin Baia Mare 3-67; Petrom Timisoara – Contor Zenner Arad 6-90. In seria I: Bucovina Suceava – Dinamo 9-69; Rulmentul Birlad – „U” Cluj 14-31; Olimpia – Steaua 13-55.
Etapa viitoare (simbata 12 august): Remin Baia Mare – Poli Agro Iasi, Contor Zenner Arad – Stiinta Petrosani, Petrom Timisoara – Farul Constanta (seria a II-a); Dinamo – Rulmentul Birlad, Steaua – Bucovina Suceava, Olimpia – „U” Cluj (seria I).

Comentarii