100 de locuri în plus la admiterea de la UMF Iași. Cum vor fi distribuite acestea

miercuri, 10 mai 2017, 01:57
1 MIN
 100 de locuri în plus la admiterea de la UMF Iași. Cum vor fi distribuite acestea

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ din Iaşi a stabilit cifrele pentru admiterea din noul an universitar, 2017 – 2018, având cu aproximativ 100 de locuri mai multe scoase la concurs. Astfel, dacă anul trecut UMF propunea 1980 de locuri, anul acesta va avea 2080 repartizate între cele patru facultăţi care compun instituţia de învăţământ superior medical şi între locurile cu taxa în lei şi cele cu taxa în valută.

Astfel, la nivelul locurilor bugetate UMF este la o capacitate maximă de şcolarizare şi a făcut permutări cu câte un loc faţă de anul universitar care se află acum în desfăşurare, rezultând un număr total de 694 de poziţii faţă de 693 anul trecut.

Practic, Balnefiziokinetoterapia va avea un loc mai mult, 70, la fel şi Medicina – 297, şi Medicina dentară, 87, în timp ce Nutriţia şi dietetica vor avea un loc mai puţin, 2 bugetate în total, la fel şi Tehnica Dentară, 30.

S-a remarcat o creştere şi la nivelul numărului locurilor bugetate în lei. Dacă anul trecut erau 640 de locuri, anul acesta cifra a fost împărţită în două – 629 cu taxa în lei în general şi încă 33 pentru taxa în lei pentru cea de-a doua facultate.

O creştere semnificativă se remarcă la numărul locurilor cu taxa în valută – erau 621 anul trecut, şi anul acesta sunt 696. 50 dintre acestea au fost adăugate la Medicină cu predare în limba engleză, unde sunt anul acesta 200 de locuri faţă de 150 anul trecut.

În locurile de anul acesta UMF Iaşi are şi opt avize de principiu comunicate la Ministerul Educaţiei Naţionale pntru primirea la studii la Medicină în limba română ca bursieri ai statului român a unui număr de opt palestinieni.

Comentarii