„Cuza” instalează peste 100 de camere de supraveghere în patru cămine

vineri, 23 decembrie 2016, 02:58
2 MIN
 „Cuza” instalează peste 100 de camere de supraveghere în patru cămine

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ (UAIC) din Iaşi demarează primele măsuri concrete de securizare a campusurilor după incidentele tragice care au avut loc în ultimii ani. 

În momentul de faţă, au fost demarate procedurile pentru ca patru cămine să aibă instalate sisteme de supraveghere pentru sporirea securităţii studenţilor – C6, C7 şi C8, din Complexul „Titu Maio­rescu“, şi cămine C3, din Complexul Târguşor Copou. „Va fi implementat un sistem de securitate integrat, care prevede, printre altele, accesul pe bază de cartelă, alarmă anti-efracţie şi supraveghere video pe circuit închis. Demersurile fac parte dintr-un plan mai larg, care va fi pus în aplicare treptat, în majoritatea imobilelor rezidenţiale, administrative şi academice al Universităţii“, a declarat prof.dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

Practic, cele patru cămine urmează să fie funcţionale în primăvara anului 2017 şi, în continuare, universitatea vrea să extindă sistemul şi în celelalte cămine pe care le are în Iaşi, cât şi în corpurile de clădire, unde vor fi instalate doar sisteme video. „Sistemele de supraveghere includ peste 30 de camere pentru fiecare cămin, atât de interior, cât şi de exterior, cu vizualizare simultană a câte 16 camere. Sistemul de control al accesului va presupune montarea unui interfon la intrarea în cămin şi intrarea doar pe bază de cartelă. Sistemele de alarmă şi anti-efracţie vor permite, totodată, semnalizarea rapidă a unor pericole de incendiu sau a unor urgenţe medicale“, au precizat reprezentanţii UAIC.

În momentul de faţă, universitatea are în lucru alte 14 astfel de proiecte astfel încât, dacă va identifica finanţare, să finalizeze sporirea securităţii în toate căminele şi corpurile de clădire principale până la finalul anului 2017.

Comentarii