Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

sambata, 30.07.2016

Andrei Cerbu, elevul ieşean care a urcat pe podium la „Românii au talent”, pleacă în SUA

GALERIE
Andrei CerbuAndrei Cerbu  1
  • Andrei Cerbu
  • Andrei Cerbu  1
- +

Andrei Cerbu va fi prezent în perioada 8-18 iulie, în SUA, la Campionatul Mondial al Artelor

Copilul care a ridicat o ţară în picioară la emisiunea „Românii au talent” şi care a împresionat juriul cu chitara sa va duce în luna iulie Iaşul peste hotare la un concurs extrem de important. Este vorba de Campionatul Mondial al Artelor, care se va desfăşura în SUA în perioada 8-18 iulie.

Luni, Andrei Cerbu şi cu tatăl său vor merge la ambasadă să primească viza. „Am trimis un link şi a fost selectat. Acum va reprezenta România la acest concurs împreună cu încă vreo 20 de copii. Poate găsim şi un sponsor, deoarece drumul, cazarea şi tot ce mai presupune această aventură costă 7.000 de dolari. În celelalte ţări, statul sponsorizează lotul de copii care participă, la noi, părinţii trebuie să-şi sponsorizeze copiii ori să găsească sponsor. Andrei a avut noroc din acest punct de vedere până acum. Este foarte încântat de această plecare şi de concurs, mai ales că va avea ocazia să vadă Hollywood-ul”, povesteşte Florin Cerbu, tatăl lui Andrei.

Tânăra speranţă a muzicii rock a participat în anul 2014, pe când era elev în clasa a V-a, la emisiunea „Românii au talent”, unde a ajuns în finală, ocupând locul trei. Succesul său l-a plasat pe un alt nivel, iar acum Andrei se pregăteşte pentru concursul din America. Acesta este în prezent elev în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „C. Negruzzi” şi se numără printre cei mai buni elevi din clasă.

 

Părinţii săi sunt foarte mândri de el şi îl încurajează pe ambele planuri: muzică şi şcoală.  „Şi băiatul cel mic îi calcă pe urme, e pianist. Acesta este visul nostru, să-i vedem împliniţi! Andrei are timp de toate, şi de şcoală, şi de pasiunea sa. Anul trecut a avut doar două medii de 9, restul de 10. Semestrul acesta la fel. Prinde foarte repede, acesta este atuul lui major”, mai spune acesta.

Andrei mai are o pasiune, karting-ul, la care este la fel de bun. Acesta a obţinut la doar trei luni de începerea antrenamentului locul III la competiţia naţională organizată la Târgu Secuiesc, apoi s-a înscris la Campionatul Naţional unde a câştigat titlul de vicecampion în 2010. Andrei îşi aminteşte zâmbind mereu şi de primul curs de chitară. „În acelaşi timp, tata m-a dus la chitară la cel mai bun profesor din Iaşi, Petran Paveliuc, care la început nu voia să mă primească pentru că zicea că sunt prea mic şi l-am pus să zică alfabetul de la coadă la cap dacă el era aşa de mare. Nu a putut şi până la urmă m-a primit la cursuri”, povesteşte băiatul.

În anul 2011 a apărut trupa de rock Kids Rock  formată din copii de vârsta lui, apoi a avut primul concert, la 9 ani, în faţa a 400 de persoane.

 

 

 

Comentarii Facebook

(3 comentarii)

Citeste Faq
Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii!

Cod verificare* Security Code
Toate campurile sunt obligatorii!
Comentariile cu continut licentios vor fi sterse.
Marti, 09 Februarie 2016, 11:50
ion
Iar a iesit fam Cerbu la cersit ?
ion Miercuri, 10 Februarie 2016, 14:59
copilu nare vina, parintii is de 2 bani
. Marti, 09 Februarie 2016, 21:34
Da si tu la supt pwla@???carnatule!!!
Luni, 08 Februarie 2016, 12:42
obi
BRAVO pustiule!
Luni, 08 Februarie 2016, 10:36
fata_babii
FELICITARI SI SUCCES MAI DEPARTE!
Luni, 08 Februarie 2016, 12:42
obi
BRAVO pustiule!
Luni, 08 Februarie 2016, 10:36
fata_babii
FELICITARI SI SUCCES MAI DEPARTE!
Marti, 09 Februarie 2016, 11:50
ion
Iar a iesit fam Cerbu la cersit ?
ion Miercuri, 10 Februarie 2016, 14:59
copilu nare vina, parintii is de 2 bani
. Marti, 09 Februarie 2016, 21:34
Da si tu la supt pwla@???carnatule!!!

Ultima ora

editorial

Dialoguri peste gard

Nicolae GRECU

Dialoguri peste gard

 Fotbalul local şi naţional, tineretul obligatoriu şi naturalizările, subiecte care frământă mintea românilor pe vreme de caniculă

Filmuletul zilei

opinii

300 000 km/secundă

Briscan ZARA

300 000 km/secundă

 Einstein, teoria relativităţii, E = mc2, spaţiu curbat, călătorii în timp ş.a.m.d.

Trei poveşti. (I)

Andrei R CIUHODARU

Trei poveşti. (I)

 Hai să încep să vă spun trei poveşti ale unor oraşe. Pe primul, doar primul, l-am vizitat. (Vă spun imediat!) M-am gândit la ceva.. De ce să nu intercalez articolele mele. Din acest motiv nu continui astăzi textul meu de săptamâna trecută,"SUC". (Să nu vă obosesc, cred.) Honk Kong, New York şi "Efectul Guggeheim - Bilbao". Aceste trei oraşe mă fascinează. Şi cum erau trei muschetari, Iaşul nostru e al patrulea. (Pot fi mai târziu şi alte oraşe.)

Les nouveaux riches: generaţia orfană

Sorin CUCERAI

Les nouveaux riches: generaţia orfană

 La mine în cartier existau două parcuri mari, chiar mari de tot: unul al copiilor, cu locuri de joacă, terenuri de sport şi altele asemenea, şi unul zis „al câinilor”. Parcul copiilor există în continuare. Cel al câinilor, în schimb, a fost transformat încetul cu încetul în cartier de case şi mini-blocuri până n-a mai rămas nimic din el.

pulspulspuls

 Bomba bombelor: poveste fierbinte cu politichie, amor ghebos şi farafastâcuri cât încape

Bomba bombelor: poveste fierbinte cu politichie, amor ghebos şi farafastâcuri cât încape

 Pentru că e vineri, deci deja uichend început pentru unii, şi pentru că e aşa de cald afară încă de la prima oră, ne-am gândit să vă pregătim pentru astăzi, cum altfel, o poveste fierbinte-fierbinte, în totală potrivire cu vipia de afară, poveste în care politichia, suspansul şi amorul ghebos se împletesc armonios, mai ceva ca în legendele medievale. 

Caricatura zilei

Panouri solare

 

Editia PDF

Bancul zilei

Un instructor de parasutism face instructaj cu câtiva începatori. Unul dintre ei întreaba:   - Si daca nu (...)

Intrebarea zilei

Care ar fi prioritatile administratiei locale pentru municipiul Iasi?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.