Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

vineri, 30.09.2016

Andrei Cerbu, elevul ieşean care a urcat pe podium la „Românii au talent”, pleacă în SUA

GALERIE
Andrei CerbuAndrei Cerbu  1
  • Andrei Cerbu
  • Andrei Cerbu  1
- +

Andrei Cerbu va fi prezent în perioada 8-18 iulie, în SUA, la Campionatul Mondial al Artelor

Copilul care a ridicat o ţară în picioară la emisiunea „Românii au talent” şi care a împresionat juriul cu chitara sa va duce în luna iulie Iaşul peste hotare la un concurs extrem de important. Este vorba de Campionatul Mondial al Artelor, care se va desfăşura în SUA în perioada 8-18 iulie.

Luni, Andrei Cerbu şi cu tatăl său vor merge la ambasadă să primească viza. „Am trimis un link şi a fost selectat. Acum va reprezenta România la acest concurs împreună cu încă vreo 20 de copii. Poate găsim şi un sponsor, deoarece drumul, cazarea şi tot ce mai presupune această aventură costă 7.000 de dolari. În celelalte ţări, statul sponsorizează lotul de copii care participă, la noi, părinţii trebuie să-şi sponsorizeze copiii ori să găsească sponsor. Andrei a avut noroc din acest punct de vedere până acum. Este foarte încântat de această plecare şi de concurs, mai ales că va avea ocazia să vadă Hollywood-ul”, povesteşte Florin Cerbu, tatăl lui Andrei.

Tânăra speranţă a muzicii rock a participat în anul 2014, pe când era elev în clasa a V-a, la emisiunea „Românii au talent”, unde a ajuns în finală, ocupând locul trei. Succesul său l-a plasat pe un alt nivel, iar acum Andrei se pregăteşte pentru concursul din America. Acesta este în prezent elev în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „C. Negruzzi” şi se numără printre cei mai buni elevi din clasă.

 

Părinţii săi sunt foarte mândri de el şi îl încurajează pe ambele planuri: muzică şi şcoală.  „Şi băiatul cel mic îi calcă pe urme, e pianist. Acesta este visul nostru, să-i vedem împliniţi! Andrei are timp de toate, şi de şcoală, şi de pasiunea sa. Anul trecut a avut doar două medii de 9, restul de 10. Semestrul acesta la fel. Prinde foarte repede, acesta este atuul lui major”, mai spune acesta.

Andrei mai are o pasiune, karting-ul, la care este la fel de bun. Acesta a obţinut la doar trei luni de începerea antrenamentului locul III la competiţia naţională organizată la Târgu Secuiesc, apoi s-a înscris la Campionatul Naţional unde a câştigat titlul de vicecampion în 2010. Andrei îşi aminteşte zâmbind mereu şi de primul curs de chitară. „În acelaşi timp, tata m-a dus la chitară la cel mai bun profesor din Iaşi, Petran Paveliuc, care la început nu voia să mă primească pentru că zicea că sunt prea mic şi l-am pus să zică alfabetul de la coadă la cap dacă el era aşa de mare. Nu a putut şi până la urmă m-a primit la cursuri”, povesteşte băiatul.

În anul 2011 a apărut trupa de rock Kids Rock  formată din copii de vârsta lui, apoi a avut primul concert, la 9 ani, în faţa a 400 de persoane.

 

 

 

Comentarii Facebook

(3 comentarii)

Citeste Faq
Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii!

Cod verificare* Security Code
Toate campurile sunt obligatorii!
Comentariile cu continut licentios vor fi sterse.
Marti, 09 Februarie 2016, 11:50
ion
Iar a iesit fam Cerbu la cersit ?
ion Miercuri, 10 Februarie 2016, 14:59
copilu nare vina, parintii is de 2 bani
. Marti, 09 Februarie 2016, 21:34
Da si tu la supt pwla@???carnatule!!!
Luni, 08 Februarie 2016, 12:42
obi
BRAVO pustiule!
Luni, 08 Februarie 2016, 10:36
fata_babii
FELICITARI SI SUCCES MAI DEPARTE!
Luni, 08 Februarie 2016, 12:42
obi
BRAVO pustiule!
Luni, 08 Februarie 2016, 10:36
fata_babii
FELICITARI SI SUCCES MAI DEPARTE!
Marti, 09 Februarie 2016, 11:50
ion
Iar a iesit fam Cerbu la cersit ?
ion Miercuri, 10 Februarie 2016, 14:59
copilu nare vina, parintii is de 2 bani
. Marti, 09 Februarie 2016, 21:34
Da si tu la supt pwla@???carnatule!!!

Ultima ora

editorial

Când începe lumea noastră

Mihai CHIPER

Când începe lumea noastră

„Lumea lor” e încercuită şi nu se predă, dar când începe „lumea noastră”?

Filmuletul zilei

opinii

Un moment de respiro

Alexandru CĂLINESCU

Un moment de respiro

Winston Churchill: „Inteligenţa în politică înseamnă să spui cu anticipaţie ce se va întâmpla mâine, săptămâna viitoare, luna viitoare şi anul viitor. Şi să ai după aceea inteligenţa să explici de ce faptele anticipate nu s-au întâmplat”.

Te-apucă... Jalea

Nicolae TURTUREANU

Te-apucă... Jalea

Campania iniţiată de statul român, pentru achiziţionarea, prin contribuţie publică, a capodoperei lui Brâncuşi, Cuminţenia pământului, dincolo de reacţiile pro/contra stârnite, a avut/are şi momente bizare sau de-a dreptul hilare, ducând acţiunea în derizoriu. 

Gânduri de profesor: Mihai Toma

Nicolae CREŢU

Gânduri de profesor: Mihai Toma

Dacă din titlul cărţii fizicianului ieşean, prof. univ. dr. Mihai Toma, am reţinut doar două vocabule - cheie este, cred, o alegere deplin justificată: Din viaţa, activitatea şi gândurile unui profesor(Demiurg, 2015). 

pulspulspuls

Iote cum a ajuns dipotatul Libelulă locomotivă la partidoiul ieşean!

Iote cum a ajuns dipotatul Libelulă locomotivă la partidoiul ieşean!

Da, stimaţi telexpectatori şi simpatice telexpectatoriţe, pe astăzi chiar asta vrem a vă povesti: cum s-a făcut de a ajuns cel mai mare partid ieşean să aibă pe post de locomotivă (din alea două, căci e mare şi e multă mizerie de tractat) un doftor pripăşit în ultimii ani pe listele din Vaslui, şi care luat la bani mărunţi nu are nici o realizare importantă nici măcar pentru el, darămite pentru alţii! 

Caricatura zilei

Spitalul de urgenta

 

Editia PDF

Bancul zilei

La micul dejun, sotia: - Dragul meu, esti foarte stresat, toata noaptea m-ai injurat in somn! - In somn? Dar, draga mea, n-am in (...)

Intrebarea zilei

Ce reproșuri aduceți autorităților locale?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.