Eurotrip
epimedica
franco
mesterescu

miercuri, 29.06.2016

Andrei Cerbu, elevul ieşean care a urcat pe podium la „Românii au talent”, pleacă în SUA

GALERIE
Andrei CerbuAndrei Cerbu  1
  • Andrei Cerbu
  • Andrei Cerbu  1
- +

Andrei Cerbu va fi prezent în perioada 8-18 iulie, în SUA, la Campionatul Mondial al Artelor

Copilul care a ridicat o ţară în picioară la emisiunea „Românii au talent” şi care a împresionat juriul cu chitara sa va duce în luna iulie Iaşul peste hotare la un concurs extrem de important. Este vorba de Campionatul Mondial al Artelor, care se va desfăşura în SUA în perioada 8-18 iulie.

Luni, Andrei Cerbu şi cu tatăl său vor merge la ambasadă să primească viza. „Am trimis un link şi a fost selectat. Acum va reprezenta România la acest concurs împreună cu încă vreo 20 de copii. Poate găsim şi un sponsor, deoarece drumul, cazarea şi tot ce mai presupune această aventură costă 7.000 de dolari. În celelalte ţări, statul sponsorizează lotul de copii care participă, la noi, părinţii trebuie să-şi sponsorizeze copiii ori să găsească sponsor. Andrei a avut noroc din acest punct de vedere până acum. Este foarte încântat de această plecare şi de concurs, mai ales că va avea ocazia să vadă Hollywood-ul”, povesteşte Florin Cerbu, tatăl lui Andrei.

Tânăra speranţă a muzicii rock a participat în anul 2014, pe când era elev în clasa a V-a, la emisiunea „Românii au talent”, unde a ajuns în finală, ocupând locul trei. Succesul său l-a plasat pe un alt nivel, iar acum Andrei se pregăteşte pentru concursul din America. Acesta este în prezent elev în clasa a VII-a la Colegiul Naţional „C. Negruzzi” şi se numără printre cei mai buni elevi din clasă.

 

Părinţii săi sunt foarte mândri de el şi îl încurajează pe ambele planuri: muzică şi şcoală.  „Şi băiatul cel mic îi calcă pe urme, e pianist. Acesta este visul nostru, să-i vedem împliniţi! Andrei are timp de toate, şi de şcoală, şi de pasiunea sa. Anul trecut a avut doar două medii de 9, restul de 10. Semestrul acesta la fel. Prinde foarte repede, acesta este atuul lui major”, mai spune acesta.

Andrei mai are o pasiune, karting-ul, la care este la fel de bun. Acesta a obţinut la doar trei luni de începerea antrenamentului locul III la competiţia naţională organizată la Târgu Secuiesc, apoi s-a înscris la Campionatul Naţional unde a câştigat titlul de vicecampion în 2010. Andrei îşi aminteşte zâmbind mereu şi de primul curs de chitară. „În acelaşi timp, tata m-a dus la chitară la cel mai bun profesor din Iaşi, Petran Paveliuc, care la început nu voia să mă primească pentru că zicea că sunt prea mic şi l-am pus să zică alfabetul de la coadă la cap dacă el era aşa de mare. Nu a putut şi până la urmă m-a primit la cursuri”, povesteşte băiatul.

În anul 2011 a apărut trupa de rock Kids Rock  formată din copii de vârsta lui, apoi a avut primul concert, la 9 ani, în faţa a 400 de persoane.

 

 

 

Comentarii Facebook

(3 comentarii)

Citeste Faq
Scrie un comentariu

Toate campurile sunt obligatorii!

Cod verificare* Security Code
Toate campurile sunt obligatorii!
Comentariile cu continut licentios vor fi sterse.
Marti, 09 Februarie 2016, 11:50
ion
Iar a iesit fam Cerbu la cersit ?
ion Miercuri, 10 Februarie 2016, 14:59
copilu nare vina, parintii is de 2 bani
. Marti, 09 Februarie 2016, 21:34
Da si tu la supt pwla@???carnatule!!!
Luni, 08 Februarie 2016, 12:42
obi
BRAVO pustiule!
Luni, 08 Februarie 2016, 10:36
fata_babii
FELICITARI SI SUCCES MAI DEPARTE!
Luni, 08 Februarie 2016, 12:42
obi
BRAVO pustiule!
Luni, 08 Februarie 2016, 10:36
fata_babii
FELICITARI SI SUCCES MAI DEPARTE!
Marti, 09 Februarie 2016, 11:50
ion
Iar a iesit fam Cerbu la cersit ?
ion Miercuri, 10 Februarie 2016, 14:59
copilu nare vina, parintii is de 2 bani
. Marti, 09 Februarie 2016, 21:34
Da si tu la supt pwla@???carnatule!!!

Ultima ora

editorial

Ce am învăţat din Brexit

Radu MEȘNIȚĂ

Ce am învăţat din Brexit

Singura schimbare clară la cinci zile după referendum este cursul valutar.

Filmuletul zilei

opinii

Pogromul de la Iaşi (I)

Florin CÎNTIC

Pogromul de la Iaşi (I)

Pogromul din iunie 1941 de la Iaşi se cuvine a fi dezvăluit în detaliile sale tragice cu onestitate şi cu referire, pe cât posibil, la documente de arhivă credibile, capabile să ofere o imagine "fără ură şi părtinire". Măcar la 75 de ani de la crimă.

Şuşanele politice

Radu PĂRPĂUȚĂ

Şuşanele politice

* M-am săturat de politică. De pildă, umblu hai-hui pe feisbuc, dar constat că am devenit intolerant la politică. Şi toţi, mă rog, mulţi, numai despre asta scriu. Eu nu mai suport. Şi, s-o spun clar, e numai vina mea. Am devenit imun la politică, cum alţii-s imuni la penicilină. Când am văzut la o doamnă o poză cu un câmp de margarete, am răsuflat uşurat. În afară de margarete, un antidot este şi şuşaneaua politică. Haideţi să ne răcorim puţin!

Încă ceva despre tupeul şovin

Ghenadie NICU

Încă ceva despre tupeul şovin

Cum Legislativul nostru are o coloană vertebrală al naibii de verticală şi sublim de inflexibilă, în acelaşi timp, te-ai mira ca peste noapte „nedumerirea” livrată pe prosop lui Muhametşin să nu se transforme în recunoştinţă pentru angajatorii în câmpul muncii de la Kremlin.

pulspulspuls

Se anunţă rezbel mondial, cu bombă cu neutroni, în partidoiul ieşean

Se anunţă rezbel mondial, cu bombă cu neutroni, în partidoiul ieşean

De parcă până acuma n-ar fi avut parte de destul scandal, cică se anunţă încă un rezbel intern la partidoiul ieşean, de data asta unul aproape mondial, şi chiar cu ameninţarea folosirii bombei cu neutroni. 

Caricatura zilei

Pensii speciale

Editia PDF

Intrebarea zilei

Care ar fi prioritatile administratiei locale pentru municipiul Iasi?

vezi raspunsuri

Copyright 2006-2013 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.