Ea este doamna subprefect de Iaşi. S-a despărţit de soţ ca să îşi păstreze funcţia!

luni, 07 august 2017, 01:50
2 MIN
 Ea este doamna subprefect de Iaşi. S-a despărţit de soţ ca să îşi păstreze funcţia!

Valentina Iosub ocupă funcţia de secretar al CL Tătăruşi din anul 1993. Ea este fosta soţie a primarului comunei, Costel Iosub, de care s-a despărţit oficial în 2001, la câteva luni după apariţia Legii administraţiei locale. Legea interzice relaţiile de rudenie de gradul I între ocupanţii funcţiilor de primar, viceprimar şi secretar al aceleiaşi localităţi. Când va fi pusă efectiv în fuhncţie?

Revenit azi din concediu, prefectul Marian Şerbescu găseşte un alt ajutor la Casa Pătrată. Prin hotărârea Guvernului României nr. 552/04.08.2017, Bogdan-Răzvan Abălaşi a fost eliberat din funcţie şi înlocuit cu Valentina Iosub. „Am format timp de peste cinci ani o adevărată echipã cu bunul meu prieten Bogdan, care şi-a îndeplinit cu un desăvârşit profesionalism atribuţiile încredinţate“, a scris prefectul pe pagina sa de Facebook, mulţumindu-i lui Abălaşi „pentru felul în care a reprezentat Guvernul la nivelul judeţului Iaşi“. Mesajul prefectului este în acelaşi timp unul de întâmpinare a primei femei în funcţia de subprefect al judeţului Iaşi: „Sunt încredinţat că vasta sa experienţă ca secretar al Consiliului Local Tătăruşi, una dintre comunele noastre model, va fi pusă cu aceeaşi dăruire în slujba tuturor cetăţenilor judeţului prin activitatea pe care o va desfăşura în cadrul instituţiei noastre“. 

Valentina Iosub ocupă funcţia de secretar al CL Tătăruşi din anul 1993. Ea este fosta soţie a primarului comunei, Costel Iosub, de care s-a despărţit oficial în 2001, la câteva luni după apariţia Legii administraţiei locale. Legea interzice relaţiile de rudenie de gradul I între ocupanţii funcţiilor de primar, viceprimar şi secretar al aceleiaşi localităţi. Numită în plină perioadă a vacanţelor, nu se ştie când anume va prelua oficial mandatul la Prefectură. Surse de la Casa Pătrată susţin că procedura de urmat într-o asemenea schimbare poate să dureze şi o lună.  

Comentarii