Echipa de decani de la UTI e aproape formată

marți, 29 martie 2016, 01:50
2 MIN
 Echipa de decani de la UTI e aproape formată

Ieri, ultimele nouă facultăţi ale Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” şi-au ales candidaţii care vor merge să susţină interviul în faţa comisiei formate din rectorul nou ales şi din prorectori. Deşi alegerile erau terminate în mare parte, ieri a fost o zi încărcată la nivelul fiecărei facultăţi şi lucrurile s-au încins la unele facultăţi unde s-au înscris mai mulţi candidaţi. 

Au fost unele Consilii care s-au prelungit şi în care s-a votat de mai multe ori unii dintre candidaţi, dar cum niciunul dintre cei prezenţi nu a întrunit jumătate din numărul de voturi necesare, au fost alese persoane din sală pe bază de nominalizări pentru a concura, fiindcă legea obligă desemnarea a cel puţin doi candidaţi care să susţină concursul în faţa rectorului. Iar dintre candidaţii care vor merge în etapa următoare, „Ziarul de Iaşi“ a consultat mai multe surse din universitate care ne-au precizat cine vor fi favoriţi în vederea preluării funcţiei de decan. Vă prezentăm, astfel, pe facultăţi, favoriţii.

La Facultatea de Automatică şi Calculatoare, prof.dr. Vasile Ion Manta a fost singurul candidat, şi din sală a fost propusă conf.dr. Gabriela Varvara, decizie ce a fost validată în consiliu. În cazul Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, ambii candidaţi au trecut de votul consiliului, iar pentru funcţia de decan va fi ales, cel mai probabil, prof.dr. Nicolae Hurduc, iar la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului, dintre cei doi candidaţi validaţi de consiliu, cele mai mari şanse le are prof.dr. Florian Stătescu.

O situaţia aparte este la Facultatea de Construcţii şi Instalaţii, unde au fost validaţi conf.dr. Vasilică Ciocan şi prof.dr. Cristian-Claudiu Comisu, decanul urmându-se a se decide în urma interviului din faţa comisiei de concurs. Şi la Facultatea de Arhitectură exista un singur candidat, preferat pentru a deveni decan, conf.dr. Mihai Corneliu Drişcu, însă, pentru a se respecta legea, a fost propus din sală şi şef lucrări Radu Andrei. O şedinţă intensă a fost ieri la Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial, unde dintre cei patru candidaţi a fost validat doar unul singur, prof.dr. Cătălin Gabriel Dumitraş, care are şi cele mai mari şanse, şi încă o persoană din sală, alta decât ceilalţi trei înscrişi, pentru a se prezenta la concursă.

Tot din categoria favoriţilor, La Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei cele mai mari şanse le va avea prof.dr. Daniela Tărniceriu, la Facultatea de Mecanică conf.dr. Gelu Ianoş, la Facultatea de Textile-Pielărie şi Management Industrial conf.dr. Mariana Ursache, în timp ce la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată cei doi candidaţi, prof.dr. Dorin Lucache şi prof.dr. Marinel Temneanu, au fost despărţiţi de doar un vot, iar decanul va fi decis în urma concursului ce urmează zilele următoare. 

Comentarii