(FOTO-VIDEO) Balul Primăverii, la Astoria. Se strâng bani pentru elevii din mediul rural și copiii cu probleme

vineri, 24 martie 2017, 21:38
2 MIN

Un eveniment ce marchează Ziua Mondială a Sindromului Down, dar şi generozitatea oamenilor din mediul de afaceri ieşean are loc în această seară la Hotel Astoria, unde Camera de Comerţ organizează „Balul Primăverii”. Tema acestei prime ediţii este „Vivaldi”.

Evenimentul a început în jurul orei 18 și continuă până la ora 23, iar banii strânși cu acest prilej se vor împărți între două ONG-uri: Asociația ProRuralis și Fundația Star of  Hope.

La bal nu au lipsit invitații din străinătate. Oameni de afaceri din Norvegia și Suedia au venit să ajute copii pentru care se strâng bani în această seară. ProRuralis susține peste 90 de elevi foarte buni la învățătură din mediul rural, iar Star of Hope ajută copiii cu sindromul Down și autism din județ.

„Estimăm că acest eveniment va mobiliza peste 100 de oameni de afaceri care vor deschide punga. Banii vor fi împărţiţi celor două organizaţii. Sunt sponsori care vor dona obiecte pe care le vom supune unor licitaţii, tombole. Proconsul va susţine acest eveniment, iar biletul este de 500 de lei pentru două persoane. Vor exista şi pachete cu sume cuprinse între 2.500 şi 15.000 de lei, deoarece vrem să strângem o sumă mai mult decât simbolică”, declara anterior Paul Butnariu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi.

„Proiectele ce vizează aceşti copii nu sunt susţinute de stat, astfel că noi căutăm sprijin în alte părţi şi vrem ca modelul nostru să fie preluat şi de ceilalţi”, menţionează Aurora Vatamaniuc, preşedintele executiv al Fundaţiei Star of Hope, România.

„În acest an şcolar avem admişi în proiect 96 de elevi care învaţă la şcolile de elită din Iaşi. Sunt sensibilizată de faptul că noi toţi am am avut această idee, de a ajuta aceşti copii”, mărturiseşte Dorina Hoţoleanu, directorul Asociaţiei Pro Ruralis. Din anul 2001 şi până anul trecut, prin acest program de burse au trecut 1.213 elevi. Evenimentul caritabil are loc cu sprijinul Primăriei municipiului Iaşi şi a Clubului Rotary Internaţional.

Comentarii