În ce condiţii puteţi primi 40.000 de euro la întoarcerea în ţară

marți, 17 octombrie 2017, 01:50
1 MIN
 În ce condiţii puteţi primi 40.000 de euro la întoarcerea în ţară

Anunţat în urmă cu o lună, proiectul „Reconnect Diaspora – Reconectarea resurselor umane active din diaspora la comunităţile de origine prin susţinerea antreprenoriatului“ a fost lansat oficial ieri. 

Iniţiativa are ca scop „stimularea antreprenoriatului şi a ocupării pe cont propriu prin susţinerea înfiinţării a 30 de întreprinderi cu profil non-agricol în zona urbană din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est de către persoane aflate în Diaspora“. „Este un proiect îndrăzneţ prin care încercăm să-i ajutăm pe românii din afară să ajungă acasă“, a spus preşedintele CJ, Maricel Popa. Ceea ce este important, a spus Alina Popa, managerul proiectului şi director executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare Euronest, e că „finanţatorul înţelege că există o rată mare de eşec în rândul start-up-urilor“.

Astfel, nu există obligaţia ca toate firmele să reziste pe piaţă. Important este ca în 12 luni să funcţioneze şi să aibă angajaţi. Practic, persoane care pot dovedi că în ultimele 12 luni au locuit în afara ţării, au minimum 18 ani şi au experienţă antreprenorială pot să participe la concursul de planuri de afaceri. În final, se vor înfiinţa 30 de firme care vor primi finanţare aproximativ 40.000 de euro fiecare şi în cadrul cărora vor fi angajate cel puţin 60 de persoane.

Pe site-ul http://adieuronest.ro/reconnect-diaspora/, puteţi găsi programul complet de derulare a proiectului. 

Comentarii