Media notelor de la medicină la rezidenţiat în Iaşi, cea mai mare din ţară

miercuri, 07 decembrie 2016, 02:57
2 MIN
 Media notelor de la medicină la rezidenţiat în Iaşi, cea mai mare din ţară

 Studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ din Iaşi au reuşit o performanţă anul acesta în ceea ce priveşte rezultatele de la rezidenţiat. 

Pe domeniul medicină, dacă este luată în calcul doar promoţia care a absolvit în 2016, Iaşul conduce detaşat clasamentul punctajelor din cele şase centre în care s-a dat examenul, având 723 de puncte. De altfel, dintre aceştia, reprezentanţii universităţii au precizat că marea majoritate a rezidenţilor au ales să ocupe locurile şi posturile arondate spitalelor din centrul universitar Iaşi. Exemple sunt şi cei doi studenţi care au avut cele mai bune rezultate din ţară pe domeniile Medicină şi Farmacie.

Alina Săcărescu, care a reuşit cea mai bună performanţă la medicină stabilind punctajul maxim pe ţară de 935, va urma rezidenţiatul în neurologie, în timp ce Ioana-Nicoleta David, cel mai mare punctaj pe ţară – 896, în domeniul Farmacie, a ales specializarea la­borator farmaceutic. „Suntem mândri de absolvenţii noştri: am avut primul loc pe ţară la Medicină şi la Farmacie, iar la Medicină Dentară am avut un punctaj foarte bun, care se încadrează în primii pe ţară. În urma interpretărilor statistice făcute pe rezultatele obţinute am observat că la Medicină, de exemplu, promoţia 2016, reprezentată de 345 de candidaţi din cei 784 înscrişi, a avut rezultate foarte bune, care ne-a situat pe primul loc la nivel naţional“, a declarat prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iaşi. 

Concursul de admitere a avut loc pe 20 noiembrie, iar week-endul trecut a avut loc alegerea locurilor şi posturilor în specialitate şi a centrelor de pregătire. La Iaşi au fost 1.115 candidaţi, cel mai mare număr după UMF Bucureşti, 784 la Medicină, 221 la Medicină Dentară şi 110 la Farmacie. Anul acesta a fost primul în care s-a organizat examen sub formă de test-grilă unic pe ţară şi clasificare unică naţională pentru fiecare domeniu. 85.07% dintre candidaţii UMF Iaşi au promovat examenul de admitere în rezidenţiat, la Medicină, 86,97% la Medicină Dentară şi 93,63% la Farmacie.

Comentarii