Rectorul UAIC va conferenţia la Cluj despre constituţionalitatea normelor penale

miercuri, 08 februarie 2017, 02:50
1 MIN
 Rectorul UAIC va conferenţia la Cluj despre constituţionalitatea normelor penale

În contextul tulbure al dezbaterilor publice cu privire la modificările Codurilor Penale din ultima perioadă, Facultatea de Drept a Universităţii „Babeş – Bolyai“ din Cluj-Napoca organizează o conferinţă de drept penal şi drept procesual penal intitulată „Codurile penale la trei ani de la intrarea în vigoare“, la care va vorbi şi rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, prof.dr. Tudorel Toader. 

Acesta va susţine o prelegere intitulată „Constituţionalitatea normelor penale şi procesual penale“, alături de mai bine de 15 alţi vorbitori, între aceştia fiind şi avocaţi sau judecători notorii la nivel naţional. Conferinţa se va întinde pe parcursul a două zile, 3-4 martie, şi înscrierile cu tot cu efectuarea plăţilor pentru participare se încheie pe 28 februarie. „La lucrările conferinţei sunt invitaţi să participe avocaţi, judecători, procurori, poliţişti, precum şi orice alte persoane interesate de reglementările în materie penală“, au precizat organizatorii. 

Cei din domeniu, de la avocaţi, judecători, la procurori sau poliţişti debutanţi vor avea o taxă de 200 de lei de plătit, în timp ce restul celor care se înscriu vor da 50 de lei în plus. „Pentru participarea la lucările conferinţei se vor emite atestate de participare, care pot fi ridicate în a doua zi a conferinţei de la un desk special amenajat în acest scop. Avocaţii care participă primesc, în baza atestatului de participare, câte 15 puncte de pregătire profesională“, au mai specificat organizatorii.

Comentarii