De Business

Punem punctul pe știi

Secretele din afaceri, dezvăluite mâine la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

marți, 09 februarie 2016, 14:09
3 MIN
 Secretele din afaceri, dezvăluite mâine la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Seria de conferinţe naţionale Afaceri.ro reîncepe mâine dimineață cu evenimentul de profil de la Iaşi. Conferinţa Afaceri.ro Iaşi 2016 va fi organizată la Camera de Comerţ şi Industrie, cu începere de la ora 9. Evenimentul este organizat de Arhipelago, APEC şi Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi, în parteneriat cu Enterprise Europe Network, Parcul Ştiinţific şi Tehnologic „Tehnopolis” şi Clustero.

Conferinţa Afaceri.ro Iaşi 2016 va aborda teme de interes pentru antreprenorii locali, precum Clusterele din regiunea de Nord-Est, noile finanţări active 2014-2020, modificările Codului Fiscal, utilizarea metodelor de marketing online în promovarea afacerii şi nevoile specifice de instruire ale companiilor de pe piaţa locală. Toate aceste subiecte vor fi discutate prin intermediul unor prezentări interactive, dezbateri şi ateliere de lucru susţinute de profesionişti în domeniu. Printre speakerii ce vor participa la evenimentul de mâine din Copou se numără, Valentin Burlacu (fondatorul Rofilco), Gabriel Lazăr (Project Manager la Preston Consulting), Paul Butnariu (Președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași), Alexandru Lăzescu (analist economic), Daniel Coșniță (Președintele Asociației Clusterelor din România), Lajos Vajda (vicepreședintele CLUSTERO), Mirabela Miron (Manager general la AVISSO) și mulți alții.

„Ovidiu Popică, coordonatorul StartupCafe.ro, va vorbi despre impactul internetului asupra afacerilor mici și mijlocii și cum se pote profita de pe urma acestei „globalizări” virtuale printr-un plan adaptat de marketing.  Cum putem intra pe o piață internațională cu ajutorul clusterelor aflăm de la Gabriela Coman, Radu Grigore Grosu, Mihai Cotirgasanu și Daniel Coșniță; Daniela Ghineț, cu 11 ani de experiență în accesarea fondurilor europene, ne spune cum poți avea succes cu o franciză”, au specificat organizatorii conferinței.

Afaceri.ro în 2016: De la Iași la Beijing

„În ultimii trei ani, prin Conferințele afaceri.ro am strâns laolaltă cei mai importanți antreprenori și reprezentanți ai mediului de afaceri în 51 forumuri economice locale, naționale și internaționale. Am dezbătut provocările actuale ale mediului de afaceri, am împărtășit din experiențele antreprenorilor și am căutat soluțiile optime pentru dezvoltarea economică a regiunilor. În acești ani am reușit să formăm cel mai mare program național de conferințe locale de afaceri, iar în 2016 misiunea noastră este să întărim și să creștem această comunitate, să conectăm afacerile și să creăm valoare. Vom face acest lucru prin cele 20 de conferințe locale și șapte misiuni economice internaționale programate. Anul 2016 se anunță un an important, cu o prognoză de creștere economică, cu două rânduri de alegeri politice, cu noi programe de finanțare deschise și cu un nou val de antreprenori ieșeni care vor să obțină perfomanțăîn mai multe domenii. Toate aceste lucruri ne ambiționează să ridicăm nivelul întâlnirilor și de aceea am invitat alături de noi specialiști, antreprenori ambitioși și lideri vizionari”, spune Marius Alexa, CEO Arhipelago – organizatorul conferințelor Afaceri.ro.

Programate a avea loc în acest an de la Iași, până la Brașov, Piatra Neamț, București sau Oradea, în cadrul conferințelor afaceri.ro se vor dezbate cele mai teme actuale, precum reducerea costurilor, sursele de finanțare, diferențierea produselor și a serviciilor, adaptarea la nevoile pieței sau antreprenoriatul românesc. Mai mult decât atât, prin cele șapte misiuni economice internaționale, membrii comunității afaceri.ro vor putea analiza piața străină direct la fața locului și vor discuta cu jucători-cheie din Oslo, Munchen, Odessa, Cracovia, Cernăuți, New Delhi, Shanghai sau Beijing.

„În 2016, vrem să creștem comunitatea la 4.000 de firme, să identificăm peste 100 de companii cu potențial de internaționalizare și cu antreprenori ambitioși și să integrăm misiunile economice din străinătate cu întâlnirile din țară. Va fi un an plin în care va reîncepe lupta pe fondurile europene, ne vom pregăti pentru viitoarele situații economice vulnerabile și vom cunoaște noi povești de succes ale antreprenorilor români”, au mai transmis organizatorii.

 

Comentarii