Un doctorand de la TUIAȘI, numit în cabinetul ministrului Educaţiei Naţionale

luni, 13 februarie 2017, 02:56
2 MIN

În calitate de consilier, Alexandru Bîndar (foto) se va ocupa de relaţia ministerului cu studenţii şi organizaţiile studenţeşti.

Noul consilier pe zona de învăţământ superior al ministrului Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, este absolvent şi doctorand al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi. Alexandru Bîndar este cel care se va ocupa cu relaţia cu studenţii şi organizaţiile studenţeşti, iar pe viitor acesta se va consulta periodic cu ligile de studenţi pentru a indentifica problemele cu care se confruntă şi nevoile pe care le au. În funcţie de discuţiile avute cu studenţii, acesta va stabili, împreună cu ministrul şi Gigel Paraschiv, secretar de stat ce se ocupă cu învăţământul superior, diferite proiecte şi modificări legislative.

„Sunt multe lucruri pe care aş vrea să le fac din această postură, plecând de la o imagine de ansamblu cu privire la campusurile studenţeşti, la nevoia de reabilitări pentru cămine şi cantine sau la facilităţi de transport, reglementarea lor, sau burse studenţeşti şi modalitatea de acordare. Sunt lucruri cu care m-am ocupat şi până acum, doar că eram de cealaltă parte a baricadei; acum voi fi în poziţia în care discut cu cei care solicită un anumit lucru şi vedem ce se poate face“, a explicat Alexandru Bîndar.

Prima zi de lucru a lui Alexandru Bîndar a fost pe data de 9 februarie, în cadrul Consiliului Naţional al Rectorilor, unde a participat alături de Pavel Năstase şi de Gigel Paraschiv. În cadrul aceste întâlniri s-au discutat aspecte legate de calitatea în educaţie, de finanţare, cifre de şcolarizare sau reglementarea normelor cu privire la transportul gratuit pentru studenţi.

Comentarii