Ce poate face un bărbat cu alcoolemie penală

Un şofer din Iași beat a lovit cu pumnii un alt şofer şi un poliţist

miercuri, 13 iulie 2016, 01:52
1 MIN
 Un şofer  din Iași beat a lovit cu pumnii un alt şofer şi un poliţist

O poliţist local şi un şofer din trafic au primit câte un pumn în faţă de la şoferul beat al unui autoturism Skoda. Faptul a avut loc luni seara, pe bulevardul Nicolae Iorga atunci când şoferul unui autoturism aflat în trafic a observat că o Skoda circulă aiurea pe stradă. Acesta i-a făcut flash-uri şoferului agresiv, care a tras pe dreapta, a mers la cel care l-a atenţionat şi l-a lovit în faţă. Cel lovit a sunat la poliţie, iar un echipaj de la Poliţia Locală a ajuns în zonă. 

Observând că şoferul miroase a băutură, poliţistul a chemat în ajutor colegii de la Biroul Rutier. Aceştia l-au testat pe şofer, iar alcoolemia a reieşit 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cu această ocazie, poliţiştii au aflat că şoferul se numeşte Marian Dumitru Panţîru, şi este din municipiul Paşcani. Poliţiştii l-au transportat la Spitalul de Neurochirurgie, unde şoferul a început să înjure şi a lovit în figură un poliţist local. “În jurul orei 19.30, un conducător auto oprit de poliţia locală căruia i-a ieşit o alcoolemie de 0,88 ml/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost transportat la Spitalul de Neurochirurgie pentru a-i preleva probe biologice de sânge, iar acolo a început să devină violent şi l-a lovit pe unul dintre poliţişti şi a refuzat prelevarea de probe biologice. Conducătorul auto are 36 de ani şi este din municipiul Paşcani. A fost imobilizat şi a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunile de refuz de recoltare a probelor biologice şi a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, pentru a se efectua cercetări asupra infracţiunii de ultraj”, a precizat Andrei Popa, din cadrul Poliţiei. 

Comentarii