UPDATE PDL Iaşi vrea să facă un referendum pentru demiterea primarului Nichita

luni, 04 august 2014, 15:44
5 MIN
 UPDATE PDL Iaşi vrea să facă un referendum pentru demiterea primarului Nichita

Ieşenii sunt îndemnaţi de PDL Iaşi să-l demită prin referendum pe primarul Gheorghe Nichita.

PDL a anunţat că demarează o campanie de strângere de semnături în vederea organizării unui referendum local pentru demiterea primarului Gheorghe Nichita. Ar fi primul referendum de acest fel desfăşurat în Iaşi. Acesta ar urma să fie organizat după data de 1 ianuarie, când intră în vigoare noua lege a referendumului. Pentru a putea fi aplicat, este necesară strângerea de semnături de la 25% dintre votanţi, validarea făcându-se cu participarea la vot a 30% dintre alegători.

UPDATE

Nici reacţia Partidului Naţional Liberal Iaşi nu a întârziat să apară după propunerea PDL. Redăm comunicatul transmis de Marius Dangă:

"Pentru a fi credibilă, dreapta trebuie să acţioneze coerent şi unitar.

Pentru ca PSD să fie cu adevărat învins este nevoie de coerenţa şi unitatea acţiunilor dreptei. Numai aşa poate fi îndepărtat un sistem adânc înţelenit în straturile societăţii ieşene.

Decizia organizării unui referendum pentru demiterea primarului este o acţiune serioasă, cu urmări profunde, care nu poate fi luată „pe picior”, de către un singur om. Nu ne putem juca cu astfel propuneri pripite, iniţiate de dragul unor subiecte de presă.

Dacă demersul este unul serios, strângerea de semnături se poate începe cu cei 5 consilieri locali ai PDL care au avut ocazia, nu mai târziu de săptămâna trecută, să sprijine îndreptarea abuzurilor lui Gheorghe Nichita. Şi nu au facut-o.

PNL rămâne deschis şi sprijină orice acţiune care este menită să elimine efectele negative ale administraţiei Nichita asupra Iaşului. Proba lipsei de performanţă a administraţiei Nichita este dovedită zi de zi şi avem 100% convingerea că, cel târziu  2016 va fi anul scadenţei acestui tip de a conduce destinele unei comunităţi".

UPDATE

Reprezentanţii PSD Iaşi au răspuns dur propunerii PDL de organizare a unui referendum pentru demiterea primarului Gheorghe Nichita. Redăm comunicatul PSD:

"Domnule Tomaşeschi, dansaţi pe altă masă!

Conştient de prăbuşirea accelerată în sondajele de opinie, Partidul Democrat Liberal nu ratează ocazia de a-i agasa din nou pe ieşeni. Prin vocea jenantului politruc Dragomir Tomaşeschi – cocoţat de câteva zile, în urma experimentelor „de dreapta” de la Bucureşti, în scaunul de şef al filialei municipale -, PDL Iaşi emite fantezii legate de demiterea prin referendum a primarului Gheorghe Nichita. Nu i-ar trebui decât vreo 65.000 de voturi, un mizilic în opinia celui care a înregistrat doar înfrângeri ruşinoase în toate confruntările electorale.

Rămas în memoria ieşenilor doar prin aventurile sale bahice şi prin încrâncenarea iresponsabilă cu care a încercat să blocheze toate marile proiecte ale Iaşului, Tomaşeschi se încăpăţânează să ne convingă că nu merită decât dispreţul nostru, al tuturor.

El este politrucul care vreme de mai mulţi ani a servit doar mafia imobiliară, clientela portocalie de partid şi guvernul care a nenorocit milioane de români. El este unul dintre demagogii „de dreapta” care şi-au bătut joc de speranţele oamenilor într-o viaţă mai bună. El este unul dintre exponenţii ciumei portocalii care i-a păcălit pe tineri şi i-a furat pe pensionari. Am avea nevoie de vreo 65.000 de pagini pentru a înşira toate relele pe care Tomaşeschi, PDL, Guvernul Boc şi Traian Băsescu la braţ cu Elena Udrea le-au aruncat asupra Iaşului.

Înţelegem, prin urmare, ura patologică şi viscerală care-i macină sufletul mic, atunci când vede că Iaşul se dezvoltă. Dar Iaşul nu are nevoie de caraghioşi care confundă reuşitele cu „eşecele” şi bunul simţ cu mitocănia. Locuitorii oraşului care a accesat cele mai multe fonduri europene nu-i pot transmite acestui invidid decât un lucru: să danseze pe altă masă"!

UPDATE

Redăm comunicatul trimis de preşedintele BPL al PDL, Dragomir Tomaşeschi:

"Conştient de valul de antipatie populară stârnit de administraţia pesedistă a Iaşului, Partidul Democrat Liberal iniţiază procedura de demitere prin referendum a primarului.

Motivele sunt în general cunoscute opiniei publice. Amintim doar îndatorarea publică pe un sfert de secol cu 375 de milioane euro, ceea ce conduce la o datorie de 1.339 euro pentru fiecare ieşean până în anul 2031; falimentarea unor societăţi municipale precum RATP şi CET, de unde a rezultat prejudicierea bugetului de stat cu 40 respectiv 165 milioane de euro; asfaltările de mântuială din creditul Dexia de 50 de milioane de euro cu dobândă de circa 60 la sută; bugetul secret al echipei de fotbal CSMS Iaşi şi nu în ultimul rând genocidul teilor de pe Bulevardul Ştefan cel Mare.

Toate aceste ”opere” edilitare au fost create într-un deceniu dureros pentru ieşeni. Ele poartă semnătura descifrabilă a artistului neînţeles Gheorghe Nichita, care administrează oraşul de parcă ar fi un maidan de la periferia Dorohoiului său natal.

Este momentul ca actele sale iresponsabile şi incompetente să fie curmate, prin intervenţia directă a celor care suportă consecinţele lor. De aceea, în temeiul Legii 215 privind administraţia locală, cetăţenii au posibilitatea democratică să înlăture o conducere care loveşte nemilos în interesele lor.

În consecinţă, PDL Iaşi cheamă la referendum locuitorii oraşului. Este nevoie de 45.000 de semnături pentru declanşarea scrutinului şi de 60.000 de locuitori care să se prezinte la vot.

Îi chemăm pe ieşeni să extirpeze tumora care ucide Iaşul. Specificăm că maşina de vot pesedistă, lubrefiată prin metode necinstite, nu contează decât pe 37 la sută din voturi, conform ultimului scrutin, din mai 2014. Iar acest procent scade cu fiecare zi.

Să arătăm că noi, cei care nu putem fi mituiţi vulgar cu 100 de lei şi o sacoşă cu orez, zahăr şi ulei, avem forţa de a da jos infracţionalitatea şi lipsa de inteligenţă din fruntea oraşului!

Să privim unde sunt astăzi, în comparaţie cu Iaşul, oraşe vii din punct de vedere economic, precum Timişoara, Braşov, Cluj, Sibiu şi din păcate multe altele. Care a fost atuul acestor municipii? Unul singur: au avut în frunte oameni inteligenţi, bine intenţionaţi şi cu viziune managerială.

Dragomir Tomaşeschi

PREŞEDINTE BPL – PDL IAŞI"

 

Comentarii