VIDEO: „Nu trebuie să vezi Iaşul, trebuie să-l simţi. E oraşul îndrăgostiţilor”

duminică, 12 aprilie 2015, 13:21
2 MIN
 VIDEO: „Nu trebuie să vezi Iaşul, trebuie să-l simţi. E oraşul îndrăgostiţilor”

Documentarele realizate de jurnaliştii străini în Iaşi pentru a vedea dacă oraşul merită titlul de capitală culturală au scos la iveală detalii nebănuite.

Balerinul Tiberiu Marta, originar din Iaşi, angajat la Teatrul Naţional din Maribor, vorbeşte despre "oraşul îndrăgostiţilor, oraşul celor 100 de biserici, oraşul celor şapte coline. "Iaşul va fi capitală culturală europeană", spune el.

Film preluat de pe contul de YouTube al TVR Iasi, realizat de echipa din Slovenia:

În perioada 22 martie – 2 aprilie, echipe  de realizatori de film documentar din Europa s-au aflat la Iaşi pentru a descoperi oraşul şi pentru a-i surprinde spiritul de Capitală Europeană a Culturii în producţii video.

Echipele participante în 2015 au fost din Atena (Grecia), Santiago de Compostela (Spania), Porto (Portugalia), Sibiu (România), Maribor (Slovenia). A primit provocarea şi o echipă din Chişinău, Republica Moldova.

VEDEŢI ŞI:

VIDEO: Iaşul, văzut prin ochii spaniolilor. Merită să fie capitală culturală?

Acest film este realizat de echipa din Spania reprezentata de Maria Isabel Montes Rama (jurnalist la postul public Compania de Radio/ Television de Galicia).

 

VIDEO: Ce au descoperit la Iaşi echipele de documentarişti străini (“Ia’şi descoperă”)

“Suntem cu un pas mai aproape de a obţine frumosul titlu de Capitală Culturală Europeană. „Ia’şi descoperă” este un proiect unic, interesant şi ambiţios”, a declarat Mihai Chirica, viceprimarul Municipiului Iaşi.

Comentarii