VIDEO: Rușine! Polițiștii ieșeni l-au scăpat pe un coleg găsit beat mangă la volan

sâmbătă, 30 septembrie 2017, 02:30
3 MIN

Seful de post al comunei Movileni a fost gasit beat crita, noaptea trecuta, dormind la volan, intre blocurile din cartierul Pacurari. Socant este ca politistul a fost lasat sa plece acasa de catre politistii de la Sectia 2, care au venit la fata locului in urma sesizarii facute de catre un iesean.

Seful de post al comunei Movileni a fost gasit beat crita, noaptea trecuta, dormind la volan, intre blocurile din cartierul Pacurari. Socant este ca politistul a fost lasat sa plece acasa chiar de catre colegii de la Sectia 2, care au venit la fata locului in urma sesizarii facute de catre un iesean.

Catalin Ilie Nistor, dupa cum chiar el s-a recomandat, a fost gasit plin de voma, dormind la volanul unei masini Logan apartinand Primariei Movileni, in jurul orei 1 noaptea, pe Aleea Pacurari din Iasi. Masina la volanul careia se afla dormind are numarul de inmatriculare IS 14 DFP.

Autoturismul a fost gasit de catre locatarii din zona cu motorul pornit si cu farurile aprinse, inclusiv cele de ceata, oprit in mijlocul drumului, ceea ce facea imposibila trecerea prin zona. Unul dintre soferii care au incercat sa treaca prin locul respectiv a sesizat ca ceva nu este in regula si a mers la autoturismul oprit. Aici, acesta a observat ca soferul dormea si a ciocanit in geamul portierei. Barbatul de la volan a reactionat si s-a trezit, insa a adormit imediat inapoi.

„Pe jos era voma. Imediat, in zona a aparut un alt autoturism. Soferul acestei masini s-a dat si el jos si a mers la masina oprita. Cand a vazut ca soferul era beat crita, a sunat la politie. Apoi a oprit motorul autoturismului in care se afla barbatul dormind”, a povestit unul dintre soferii care au ajuns in zona.

Imediat, la fata locului au aparut doi politisti de la Sectia 2 Politie Gara care l-au trezit pe barbat. Acesta le-a spus politistilor, cum se vede si in imagini, sa il lase in pace si sa inchida portiera, ca ii este frig. Politistii l-au intrebat cine este si ce cauta in zona. Acesta s-a recomandat ca fiind seful de post la Movileni insa a sustinut ca a venit din aceasta localitate impreuna cu o alta persoana, care l-ar fi lasat in drum.

„Ma numesc Nistor Ilie Catalin, eu sunt seful de post de la Movileni. Masina nu este a mea, este a Primariei Movileni. Eu stau la blocul din apropiere, la G5. Am baut, recunosc. Faceti ce vreti cu mine. Te cunosc pe tine, si pe tine”, a aratat acesta spre cei doi politisti de la Sectia 2.

In fotografiile surprinse de jurnalistii Ziarul de Iasi poate fi vazut barbatul dormind la volan, iar pe jos o balta de voma.

In imaginile video surprinse de catre jurnalistii Ziarul de Iasi se poate vedea lesne starea in care se afla individul.

Seful Inspectoratului de Politie Judetean Iasi a precizat in cursul noptii trecute ca politistii de la Sectia 2 l-au lasat sa plece acasa, pe barbatul aflat la volanul masinii gasite cu motorul pornit, in mijlocul strazii.

Costel Gatlan a fost intrebat de catre jurnalistii Ziarul de Iasi daca individul de la volan este cu adevarat seful de post al comunei Movileni. Acesta a revenit ulterior telefonic, spunand ca ESTE „un individ caruia i s-a facut rau si s-a dat drept politist".

„A fost un apel pe 112 de la un cetatean care a sesizat ca un autoturism bloca strada. S-a dus un echipaj de la Sectia 2, care a constatat ca unui individ i s-a facut rau. L-au testat si nu era nici macar baut. Si omul a si plecat. S-a recomandat ca fiind seful de post de la Movileni. Doar politistii nu erau nebuni sa il lasa se plece. Soferul a oprit ca i s-a facut rau. Iar ca sa aflu cum se numeste politistul de la Movileni ar trebui sa stau toata noaptea de vorba cu seful de serviciu al Inspectoratului. Ori eu dimineata trebuia sa ma trezesc”, a spus Costel Gatlan, seful IPJ Iasi.

Din declaratia sefului Politiei poate reiesi ca agentii de Politie care au fost la fata locului au ascuns situatia creata, nestiind ca la fata locului, printre cei prezenti au fost prezenti si jurnalistii de la Ziarul de Iasi.

De asemenea, cat jurnalistii Ziarul de Iasi au stat la fata locului, barbatul care s-a dat drept politist nu a fost testat cu alcooltestul.

"Pentru a clarifica toate aspectele evenimentului, conducerea IPJ Iasi a dispus efectuarea unei anchete interne, la finalul careia, in functie de cele constatate, se vor dispune masurile legale care se impun", au transmis reprezentantii Inspectoratului de Politie Judetean Iasi.

Comentarii