15 milioane lei de la Guvern într-o altă comună ieşeană calamitată cu primar liberal

vineri, 15 octombrie 2021, 01:58
1 MIN
 15 milioane lei de la Guvern într-o altă comună ieşeană calamitată cu primar liberal

Compania Naţională de Investiţii continuă în Mironeasa seria ajutoarelor acordate comunelor lovite de calamităţi.

Una dintre cele mai sărace comune din Iaşi, Mironeasa, este condusă de câteva mandate de Elena Curcudel. Primăria locală nu are o pagină proprie de internet, dar edilul a anunţat pe pagina sa de Facebook încă dinaintea alegerilor locale de anul trecut că „Guvernul PNL alocă fonduri nerambursabile pentru modernizare drumurilor de interes local din comuna Mironeasa pentru drumurile rămase neasfaltate!!!“.

La licitaţia lansată alaltăieri, CNI a alocat peste 15 milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea drumurilor comunale afectate de calamităţi în comuna menţionată. Nu este clar despre ce calamităţi este vorba, dar Ziarul de Iaşi a mai scris despre riscurile incomparabil mai mari ale comunelor cu primari PNL să fie lovite de vitregiile naturii decât cele cu primari de altă culoare politică.

În cazul comunei Mironeasa, termenul de depunere a ofertelor este 10 ianuarie 2022. Durata contractului după atribuire este de 4 ani, respectiv 12 luni pentru execuţie şi 36 de luni perioada de garan­ţie.

Comentarii