COMUNICAT DE PRESĂ

150 de baloane vor pluti pe cerul Iașului în memoria copiilor care au murit de cancer

vineri, 27 septembrie 2019, 07:10
2 MIN

Evenimente inedite și pline de poveste vor avea loc pe 1 octombrie 2019 la Grădinița „Prințesa Anastasia” din municipiul Iași, Șoseaua Nicolina, nr. 177.

Cu ocazia împlinirii unui an de la deschidere, reprezentanții instituției de învățământ preșcolar vor organiza pe 1 octombrie, începând cu ora 10.00, un spectacol muzical, pisă de teatru, dans, muzică, candy bar și multă voie bună, toate pentru micuți, iar la ora 11.00 va avea loc un moment în memoria copiilor bolnavi de cancer care au pierdut lupta cu boala.

Peste 150 de baloane umplute cu heliu vor fi eliberate simultan în aer de către micuți și părinți și vor pluti deasupra orașului. Evenimentul se dorește a fi o tradiție, așa că în fiecare an la petrecerea aniversară se vor organiza momente inedite și campanii de donații pentru copii din medii defavorizate.

Anul acesta, copiii împreună cu părinții lor și echipa grădiniței strâng donați care vor ajunge la copiii internați la Clinica de Oncologie a Spitalului Sfânta Maria din Iași.

„Grădinița Printesa Anastasia din Municipiul Iași aniversează 1 an de la înființare, prilej cu care va organiza pentru micuții înscriși o frumoasă petrecere cu spectacol muzical, dansuri, Candy Bar și piesa de teatru „Rapunzel” susținută de o trupă de teatru cunoascută în oraș. Evenimentul va fi marcat și de un moment cu o încărcătură emoțională deosebită, moment unic desfășurat de o grădiniță și anume aruncarea în aer, simultan, de către copii și părinți, a 150 de baloane cu heliu în memoria copiilor care au decedat de cancer. Totodată, Grădinița noastra prin Asociatia „Prințesa Anastasia” desfășoară o campanie de  strângere de donații  numită „Împreună putem aduce zâmbete” la care participă atât părinții cât și copilașii înscriși în grădinița noastră, învățând astfel ce înseamnă ajutorul, empatia și donațiile. Toate cadourile, jucăriile, cărțile de colorat, creioanele de colorate, toate noi, precum și fructe vor ajunge la copii internati la Clinica de oncologie de la Spitalul „Sfânta Maria” din Iasi. Începem cu pași mărunți dar ne propunem în viitor să desfășurăm și alte campanii de ajutor, de amploare, pentru copii și comunitatea în care trăim. Ultimul ajutor oferit prin Asociatia „Printesa Anastasia” care a constat în hăinuțe și jucării a fost pentru câteva mămici internate la Spitalul „Elena Doamna”, bunuri care au ajuns la ele prin intermediul preotului paroh din incinta spitalului”, a declarat Iuliana-Daniela Tautu, managerul grădiniței Prințesa Anastasia.

Comentarii