16 ani de închisoare: victimă ucisă după ce l-a muşcat de penis pe violator

vineri, 12 noiembrie 2021, 02:50
4 MIN
 16 ani de închisoare: victimă ucisă după ce l-a muşcat de penis pe violator

Poveste de o grozăvie fără margini, terminată cu moartea unei femei. Aceasta ar fi putut avea o şansă la viaţă dacă nu agresorul, dar măcar vecinii s-ar fi comportat mai omeneşte cu ea.

 

Un ieşean îşi va petrece bătrâneţile după gratii. El a încercat să violeze o femeie care avea grijă de un vecin imobilizat la pat. Nereuşind, a bătut-o cu sălbăticie, de faţă cu bolnavul. Deşi victima era în agonie, bărbatul şi-a continuat o vreme netulburat avansurile sexuale. Femeia ar fi putut avea o şansă de supravieţuire, dacă măcar vecinii ar fi fost oameni.

Viaţă promiscuă în cămin

Faptele s-au petrecut în urmă cu un an. George Boghiţă, în vârstă de 59 de ani, şi viitoarea sa victimă, G.A., de 54 de ani, se cunoşteau de aproximativ 5 ani, ambii vizitându-l şi ajutându-l pe H.T. Acesta locuia în căminul Moldoforest din Lunca Cetăţuii şi era paralizat în urma unor leziuni ale coloanei vertebrale, neputându-şi folosi mâinile şi picioarele. Neavând locuinţă şi nici copii, femeia, G.A., venea des la el, rămânând acolo şi timp de 2-3 zile. Conform depoziţiei ulterioare a lui H.T., femeia întreţinea frecvent relaţii sexuale cu bărbaţii din cămin, pentru a obţine băutură şi ţigări. În seara zilei de 31 octombrie 2020, G.A.a venit din nou la H.T., aducând şi o sticlă de 3 litri cu bere.

A doua zi, femeia a început să bea, motiv pentru care H.T. l-a chemat şi pe Boghiţă, care locuia la acelaşi etaj, pentru a-i schimba sonda urinară. Boghiţă a venit, şi-a ajutat vecinul, după care a rămas să bea împreună cu G.A. În jurul prânzului, lui Boghiţă i-a venit chef de sex, propunându-i lui G.A. să-i facă sex oral. Femeia a refuzat, aşa că bărbatul a încercat să o forţeze, moment în care G.A. l-a muşcat de penis. Furios, Boghiţă a bătut-o cu sălbăticie, lovind-o de zeci de ori cu pumnii şi picioarele. A abandonat-o timp de aproximativ o jumătate de oră pe podeaua camerei. În cele din urmă, a ridicat-o şi a aşezat-o pe un scaun.

Întrucât G.A. se plângea constant de dureri, H.T. i-a propus să-şi ia nişte perne şi să se aşeze comod. Femeia s-a întins pe o plapumă, în mijlocul camerei. Lângă ea a venit Boghiţă, care a început să o pipăie şi să o mângâie, insistând să întreţină cu ea relaţii sexuale. Pe seară, la insistenţele lui H.T., a renunţat şi a plecat, femeia şi bolnavul rămânând singuri. A doua zi, femeia a zăcut în pat până seara, când H.T. a rugat-o să-i aducă un pahar cu apă. Femeia s-a ridicat din pat, dar s-a prăbuşit imediat.

A reuşit să se târască până pe un scaun, dar a căzut din nou, pierzându-şi cunoştinţa. Doar atunci H.T. a realizat gravitatea situaţiei, începând să strige după ajutor. A fost auzit abia după patru ore de o vecină, care a alertat pe un alt locatar al căminului. Acesta a intrat în cameră şi a văzut-o pe femeie întinsă pe podea. În loc să cheme o ambulanţă, s-a mulţumit să se ducă la Boghiţă şi să-i spună să meargă la H.T.

Intrat în cameră, acesta a luat-o pe femeie în braţe şi a întins-o înapoi pe pat, după care a plecat. Deşi, pe parcursul zilei, în camera lui H.T. au venit mai mulţi vecini, aceştia au preferat să nu se amestece. A doua zi dimineaţa, femeia murise. La autopsie, s-a constatat că suferise mai multe fracturi ale coastelor şi una a umărului drept. Moartea fusese provocată de hemoragiile intracraniene rezultate în urma loviturilor lui Boghiţă.

Penis expertizat

În cursul urmăririi penale, dar şi al cercetării judecătoreşti, Boghiţă a negat săvârşirea faptelor. El a afirmat că în seara respectivă era prea beat pentru a putea face sex, iniţiativa aparţinându-i de fapt femeii, care ar fi vrut să-l facă gelos pe un altul. Boghiţă a spus că o lovise, dar numai o dată, cu palma, după care ar fi continuat să bea. Afirmaţiile acestuia au fost contrazise însă atât de mărturia lui H.T., cât şi de expertiza medico-legală, care a menţionat urmele de muşcături de pe penisul lui Boghiţă.

Acesta a susţinut că s-ar fi zgâriat într-un tufiş, pe când voia să urineze, dar judecătorii au respins declaraţia ca nesinceră. Magistraţii Tribunalului l-au găsit vinovat de viol şi omor, condamnându-l la 16 ani de închisoare, ca şi la plata a 5.000 de lei şi 3.000 de euro ca daune civile morale şi materiale, stabilite în favoarea fraţilor victimei. Apelul declarat de Boghiţă a fost respins zilele trecute, sentinţa Tribunalului rămânând definitivă.

 

 

Comentarii