36 de firme concurează pentru construirea unei reţele de canalizare la Focuri

marți, 05 decembrie 2023, 02:50
1 MIN
 36 de firme concurează pentru construirea unei reţele de canalizare la Focuri

Cinci asocieri cuprinzând 36 de firme concurează pentru un contract de construire a unei reţele de canalizare, inclusiv racorduri. Licitaţia începe de la valoarea estimată de 30,5 milioane de lei, finanţare obţinută prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

„În prezent, comuna Focuri dispune de sisteme de alimentare cu apă centralizate cu un grad de branşare total de aproximativ 90 la sută din populaţie, dar nu dispune de un sistem centralizat de canalizare ape uzate menajere, apele fiind colectate în fose improvizate care au contact direct cu pânza freatică şi apele de suprafaţă, existând pericolul infestarii resurselor de apă cu agenţi poluanţi şi implicit punerea în pericol a sănătăţii populaţiei. Obiectivul prezentului proiect îl reprezintă crearea infrastructurii fizice de bază din zonele rurale prin înfiinţarea unui sistem de canalizare ape uzate menajere din localitatea Focuri şi transportul către staţia de epurare existentă din comuna Fântânele”, precizează documentaţia care însoţeşte procedura de licitaţie.

Ofertele vor fi evaluate după componenta financiară (40 la sută) şi după mai multe cerinţe de ordin tehnic (60 la sută din punctaj). Odată desemnat, câştigătorul urmează să construiască pe parcursul a trei ani o reţea de canalizare cu 34 de mii de metri de conducte, 5 staţii de pompare şi repompare şi 840 de racorduri individuale.  

Comentarii