40 de permise reţinute la Iaşi la o singură razie a Poliţiei Rutiere, în weekend. Cele mai multe, pentru alcool la volan

luni, 25 iulie 2022, 01:50
1 MIN
 40 de permise reţinute la Iaşi la o singură razie a Poliţiei Rutiere, în weekend. Cele mai multe, pentru alcool la volan

Poliţiştii ieşeni de la rutieră au lăsat 40 de şoferi fără permisul de conducere în urma unei acţiuni desfăşurate pe drumurile din Iaşi. În municipiul Iaşi, acţiunea a fost desfăşurată de către poliţiştii Biroului Rutier Iaşi. 

„La data de 23 iulie, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ pentru prevenirea principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere. Una dintre priorităţile acţiunii a fost prevenirea accidentelor rutiere generate de consumul de alcool şi/sau droguri la volan. În cadrul activităţilor desfăşurate în ultimele 24 de ore au fost reţinute 41 permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Spre exemplu, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au depistat un bărbat care a condus un autoturism pe raza comunei Valea Lupului, fiind sub influenţa alcoolului, în urma testării sale cu aparatul alcooltest rezultând o valoare de 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancţionat contravenţional, cu amendă, şi i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pentru 90 de zile”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi. 

Comentarii