50 de toboşari vor cânta în sincron, astăzi, în Grădina Palas, 6 piese rock

joi, 25 august 2022, 01:50
2 MIN
 50 de toboşari vor cânta în sincron, astăzi, în Grădina Palas, 6 piese rock

Joi, de la ora 17.00, în Grădina Palas, va avea loc evenimentul muzical unic în Iaşi şi în România până acum: „Toboşariada”, când 50 de artişti consacraţi şi elevi de la şcolile de muzică din Iaşi se vor reuni în Grădina Palas pentru a cânta 6 piese rock cunoscute la nivel internaţional. 

Fiecare va cânta la propriul set de tobe, în sincron, în cadrul proiectului muzical amplu „Iaşi Music Experience”, care se desfăşoară la Iaşi în perioada 24 – 26 august 2022. Ideea unui astfel de concert de tobe simultan a fost preluată după modelul unor evenimente similare din alte ţări. „Acest eveniment va rămâne cel puţin ca o amintire întipărită în mintea tuturor celor care vor participa, atât spectatori, cât şi cei care vor cânta. Poate chiar îi va motiva pe alţii să înceapă să cânte la tobe”, a precizat profesorul Adi Enescu, unul dintre cei care îi îndrumă pe tinerii toboşari din Iaşi. La acest eveniment vor participa atât tineri de toate vârstele din toate şcolile de muzică din Iaşi, care ştiu să cânte la tobe, precum şi profesorii lor, dar şi artiştii toboşari din Iaşi care se vor alătura pentru a arăta frumuseţea şi posibilităţile acestui instrument.

De asemenea, publicul ieşean care va participa la eveniment va avea ocazia să cunoască tineri muzicieni, într-un nou tip de spectacol în Iaşi. Proiectul muzical „Iaşi Music Experience” presupune organizarea a şapte mari activităţi: Musical Encanto, Concert Simfonic Muzică de Film, Concert trupe ieşene Muzică de Film, Toboşariada, Recital trupa ieşeană Missed Call, Romanian Guitar Contest (RGC), Romanian Bass Contest (RBC) – în premieră naţională. Intrarea la eveniment este liberă pentru toţi cei interesaţi să observe sincronizarea celor 50 de tobe. 

Comentarii