A ajuns să fie condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru un furt de 33 de lei

marți, 01 august 2023, 21:57
2 MIN
 A ajuns să fie condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru un furt de 33 de lei

Setea de alcool îl va trimite pe un pășcănean după gratii. Acesta a fost condamnat în primă instanță la 2 ani de detenție pentru un furt de 33 de lei.

Fapta lui Andrei Bîrjovanu a fost comisă în noaptea de 19/20 septembrie 2021, în jurul orei 3.40. Bîrjovanu a intrat într-un magazin non-stop din gara Pașcani și a cerut o sticlă de vodcă Stalinskaya de 0,5 litri. Vânzătoarea a pus sticla pe tejghea, moment în care bărbatul a cerut și o pungă de snacks-uri. Când vânzătoarea s-a întors spre rafturi pentru a căuta marfa solicitată, Bîrjovanu a înșfăcat sticla de vodcă și a fugit. Gestul tânărului a fost însă suprins de camerele video din magazin, iar acesta a fost identificat cu ușurință.

Bîrjovanu a fost trimis în judecată pentru furt calificat. Și-a recunoscut imediat fapta, s-a declarat de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunității și a plătit vodca furată, dar tot nu a fost suficient pentru a scăpa de pedeapsă. Încă minor, el fusese asistat zilnic timp de 4 luni după comiterea unei tâlhării. Nu s-a îndreptat însă, iar în aprilie anul trecut a fost condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare pentru furt calificat, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. De această dată, suspendarea executării nu a mai fost posibilă. Tânărul a fost condamnat pentru ultimul furt la un an de închisoare, pedeapsa rezultantă de 2 ani de închisoare urmând să fie executată în regim de detenție. Sentința pronunțată de Judecătoria Pașcani nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel. 

Comentarii