A fost respins studiul de fezabilitate pentru tronsonul Tg. Neamţ-Tg. Mureş al A8?

marți, 31 august 2021, 17:05
1 MIN
 A fost respins studiul de fezabilitate pentru tronsonul Tg. Neamţ-Tg. Mureş al A8?

În şedinţa de astăzi de la Compania naţională pentru autostrăzi şI infrastructură a fost analizat studiul de fezabilitate pentru tronsonul Tg. Neamţ – Tg. Mureş al autostrăzii A8.

CNAIR a formulat mai multe observații, cuprinse într-un document de 27 pagini, în care cere clarificări atât din punct de vedere calitativ cât şi cantitativ.

Compania spaniolă Acciona, care a realizat studiul, s-a angajat  ca până luni, 6 septembrie, să prezinte un termen până la care să răspundă la toate observaţiile CNAIR.

Reprezentanţii societăţii civile, care monitorizează A8, au calificat obiecţiile CNAIR drept o respingere categorică a studiului, atât “cantitativ” cât şI “calitativ”. Cătălin Urtoi, preşedintele “Împreună pentru A8”, a spus pe pagina sa de facebook ca va depune plangere penală, dacă situaţia nu va fi tratată cu seriozitate şI a calificat lucrările celor de la Acciona o “sabotaj” la adresa proiectelor din Moldova.

La rândul său, Dan Radu, reprezentant al Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei a acuzat firma spaniolă că a licitat un preţ infim de mic pentru o lucrare de anvergură şi că şi-a “bătut joc de lucrări”.

Pe de altă parte, deputatul USRPLUS Iulian Bulai a postat un rezumat al şedinţei în care lasă de înţeles că observaţiile CNAIR sunt doar  parcursul unei analize în desfăşurare. Vom reveni cu amănunte.

 

Comentarii