A furat un smart-watch, dar a fost prins imediat. Judecătorii l-au condamnat la 8 luni închisoare cu amânarea executării

joi, 30 martie 2023, 21:11
2 MIN
 A furat un smart-watch, dar a fost prins imediat. Judecătorii l-au condamnat la 8 luni închisoare cu amânarea executării

Un ieșean a reușit să iasă dintr-un magazin din Palas cu un smart-watch Apple în valoare de aproape 3.000 de lei. S-a întors să-l predea atunci când agenții de pază i-au luat la întrebări prietena. Gestul cavaleresc a fost apreciat de judecători, care i-au aplicat o pedeapsă minimă.

În seara zilei de 21 octombrie 2020, aproape de terminarea programului, David Dumitrașcu a intrat în magazinul iStyle, împreună cu prietena sa. Profitând de un moment în care angajații magazinului nu erau atenți, a sustras un Apple Watch S6 în valoare de 2.699 lei de pe raftul pe care era expus și a părăsit imediat incinta. Prietena lui a fost însă oprită de agenții de pază la ieșirea din magazin. Nu observase furtul comis de Dumitrașcu, așa că l-a sunat pentru a-i cere lămuriri. Ca urmare, după câteva minute, tânărul s-a întors, pentru a preda ceasul furat.

Dumitrașcu a fost trimis în judecată pentru furt calificat. Și-a recunoscut fără ezitare fapta, iar judecătorii au luat în calcul și faptul că restituise imediat bunul furat. Magistrații Judecătoriei au apreciat și că bărbatul nu intrase în magazin cu intenția de a fura, fiind însă tentat să o facă atunci când a observat că angajații nu erau atenți. De altfel, pentru tânărul student, furtul apărea ca un gest singular, el neavând antecedente penale. „Instanţa apreciază că introducerea acestuia în mediul penitenciar ar fi de natură să îi compromită şansele de reinserţie socială, fiind de preferat ca acesta să suporte rigorile pedepsei în mediul familial, pentru a putea fi ajutat să se îndrepte şi pentru a se putea implica în activităţi profesionale, educaționale și, eventual, pentru a-și câștiga existența prin muncă”, au apreciat judecătorii. Aceștia au preferat să-i aplice lui Dumitrașcu pedeapsa minimă de 8 luni de închisoare, dar cu amânarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Sentința nu este încă definitivă. Ea a fost contestată de Dumitrașcu, dosarul intrând pe rolul Curții de Apel.

Comentarii