A jucat la cacealma cu un echipaj de poliţie. A plecat cu un BMW care nu era al lui

marți, 28 decembrie 2021, 02:50
2 MIN
 A jucat la cacealma cu un echipaj de poliţie. A plecat cu un BMW care nu era al lui

După ce a băut într-un club din Tudor, a plecat la plimbare cu un BMW care nu era al lui

Un ieşean era să se trezească sancţionat pentru conducere sub influenţa alcoolului fără să se fi aflat măcar la locul faptei. Oprit de poliţişti, un amic s-a prezentat cu numele celui nevinovat. Faptul că se afla şi la volanul maşinii acestuia a amplificat confuzia. Până la urmă, consecinţa a fost un dosar pentru fals intelectual.

Constantin Amariei lucra în Marea Britanie din 2015, în ianuarie 2016 el întorcându-se în România în concediu. Pe 30 ianuarie, a mers cu automobilul BMW condus de I.F.A. în clubul „Bila 8” din Tudor Vladimirescu, unde s-au întâlnit cu trei fete. În timpul serii, I.F.A. şi-a lăsat pe masă cheile autoturismului, portofelul şi telefonul. După ce a consumat aproximativ 750 ml de vin, Amariei a prins curaj şi a luat cheile, părăsind clubul. S-a urcat la volanul BMW-ului şi a ieşit din parcarea clubului. S-a îndreptat spre Podul de Fier, iar apoi s-a întors spre Tudor Vladimirescu. În faţa Iulius Mall, un echipaj de poliţie a observat traiectoria sinuoasă a autoturismului şi i-au făcut semn să oprească. La data incidentului, Amariei era deja cercetat penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat, faptă pentru care avea să fie condamnat în 2018 la 1 an şi 20 de zile de închisoare cu amânare. Amariei s-a prezentat aşadar ca I.F.A. şi a urmat cu stricteţe indicaţiile poliţiştilor. A fost testat alcoolscopic, rezultând o concentraţie alcoolică de 0,52‰ în aer. I s-au recoltat şi cele două probe biologice regulamentare, stabilindu-i-se o alcoolemie de 1‰ în sânge. În timpul cercetărilor, identitatea falsă pe care şi-o asumase Amariei a fost descoperită, iar acesta a fost trimis în judecată pentru fals intelectual.

Magistraţii Judecătoriei s-au arătat indulgenţi cu Amariei, luând în calcul în favoarea sa vârsta, dar şi faptul că este integrat social, având un loc de muncă stabil. Ca urmare, el a fost condamnat la 1 an şi 10 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi jumătate. Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi încă atacată în apel.

Comentarii