A manipulat tahometrul şoferul care a produs accidentul de la Bălţaţi?

miercuri, 02 februarie 2022, 02:58
1 MIN
 A manipulat tahometrul şoferul care a produs accidentul de la Bălţaţi?

Postul TV Digi24 a anunţat aseară că şoferul camionului care ar fi la baza accidentului din BălţaţI, soldat cu şapte morţI, ar fi condus maşina folosind un card care nu-i aparţinea.

 Cardurile sunt importante pentru şoferii profesionişti, acestea fiind corelate cu datele tahometrului de pe camion. Conform legislaţiei, un şofer profesionist trebuie să respecte anumiţI timp de odihnă în decursul unei zile, astfel încât să fie apţI de conducere şI să evite oboseala. Asocierea cardului individual cu tahograful permite organelor de control să verifice dacă şoferul a respectat timpii în cauză.

Citiți și: Cum a lovit moartea la Bălțați. Șapte povești de sub cearșafurile albe întinse pe câmp

Folosirea mai multor carduri permite şoferilor să manipuleze datele de pe tahograf, dând impresia că într-u interval de timp au condus maşina mai mulţI oameni. Acest lucru se face de obicei în conivenţă cu patronii firmelor, care se confruntă cu lipsa de şoferi profesionişti, şI este acceptat de şoferi, deoarece astfel pot să îşI crească veniturile. Nu este clar de ce la o oră atât de devreme, 6,40 dimineaţa, şoferul în cauză ar fi folosit un alt card.

Cititi si: Accident grav în această dimineaţă în Bălțați: șapte persoane au murit

Comentarii