A smuls lănțișorul cu cruciuliță al bătrânei care a trecut prin fața băncii pe care stătea

vineri, 26 noiembrie 2021, 02:57
2 MIN
 A smuls lănțișorul cu cruciuliță al bătrânei care a trecut prin fața băncii pe care stătea

O bătrână a fost jefuită chiar în scara blocului unde locuia. Tâlharul a văzut-o coborând din autobuz şi a fost atras de lănţişorul de aur pe care femeia îl purta la gât. Până la urmă, tâlharul nu avea să se aleagă cu nimic. În schimb, va avea la dispoziţie ani buni pentru a se gândi dacă a meritat.

Faptele s-au petrecut în după-amiaza zilei de 23 mai, în jurul orei 17.00. În vârstă de 87 de ani, D.C. tocmai se întorcea acasă, coborând din autobuz în staţia Rond 28 din zona pieţei Alexandru cel Bun. Şi-a continuat drumul pe jos spre domiciliul său din Mircea cel Bătrân, trecând pe lângă banca pe care stătea Daniel Faraon. Acesta a urmărit-o pe femeie până la bloc şi a intrat odată cu aceasta. În dreptul liftului, Faraon a prins-o pe bătrână de gât cu o mână, iar cu cealaltă i-a smuls lanţul cu medalion. Acesta s-a rupt, Faraon fugind doar cu o bucată a lanţului spre Podul de Piatră. Acolo a ajuns însă doar cu cruciuliţa medalion, pierzând restul lanţului pe drum. Nici nu s-a mai obosit să încerce să-l vândă, preferând să-l dea cadou.

Tâlharul a fost identificat cu uşurinţă, cu ajutorul camerelor video din zonă şi a depoziţiilor martorilor, fiind arestat după o săptămână. În faţa instanţei, el şi-a recunoscut fapta, ceea ce atrage o reducere a pedepsei. Nu l-a ajutat prea mult, la 24 de ani Faraon fiind recidivist. Ca minor, fusese condamnat în mai multe rânduri pentru tâlhărie. Şi acest ultim jaf a fost comis de altfel în decursul termenului de supraveghere stabilit pentru o altă pedeapsă de 3 ani cu suspendare, aplicată tot pentru tâlhărie.

„La acest moment, instanţa consideră că şansele inculpatului de reintegrare socială sunt reduse, având în vedere perseverenţa sa infracţională şi adoptarea unui stil de viaţă specific celor care săvârşesc infracţiuni în scopul obţinerii de venituri”, au apreciat magistraţii Judecătoriei, care l-au condamnat la 3 ani şi jumătate de închisoare.

Totodată, pedeapsa cu suspendare aplicată în 2019 a fost revocată, rezultând o pedeapsă totală de 6 ani şi 6 luni, cu executarea în regim de detenţie. Sentinţa a fost atacată de Faraon în apel, acesta urmând să se judece la mijlocul lunii ianuarie.

Comentarii