A treia încercare pentru incubatorul de afaceri din Parcul Industrial de la Miroslava

miercuri, 27 octombrie 2021, 01:53
2 MIN
 A treia încercare pentru incubatorul de afaceri din Parcul Industrial de la Miroslava

Primele două proceduri de atribuire a contractului de construire a trei clădiri au eşuat n firma printre acţionarii căreia se află şi fiul lui Silviu Prigoană derulează un proiect cu o finanţare europeană de câteva zeci de milioane de lei

 

O societate în care fiul lui Silviu Prigoană, Honorius, deţine 15 la sută din acţiuni încearcă pentru a treia oară să atribuie contractul de construire a unui incubator de afaceri în Parcul Industrial Miroslava II (Brătuleni). Prima tentativă a fost lansată la sfârşitul anului 2019, dar procedura a fost anulată în ianuarie 2020 pentru „abateri grave de la prevederile legislative”, respectiv „valoarea estimată a fost greşit calculată, listele de cantităţi sunt eronate”, potrivit precizărilor afişate pe SEAP. Sistemul Electronic de Achiziţii Publice consemnează reluarea licitaţiei un an mai târziu, pe 12 ianuarie 2021, de la o sumă cu 2,1 milioane de lei mai mare, respectiv 36,3 milioane de lei. A fost depusă o singură ofertă, considerată însă inacceptabilă. A treia încercare de atribuire a fost lansată ieri la aceeaşi valoare estimată. Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 2 destinată îmbunătăţirii competitivităţii IMM-urilor. Data limită pentru depunerea ofertelor este 6 decembrie, iar contractul trebuie finalizat în decurs de un an.

Este vorba de un complex de trei clădiri cu regim mic de înălţime care vor fi construite pe un teren de 10 mii mp. „Pe lângă spaţii de birouri pentru companiile incubate, sunt propuse următoarele funcţiuni: săli de sport şi relaxare, clinică medicală cu cabinete pentru medicina muncii şi prim ajutor, farmacie, magazin, restaurant, cafenea, săli multifuncţionale (pentru discuţii, pentru birouri deschise, pentru expoziţii, pentru conferinţe, proiecţii, festivaluri de jocuri etc.) şi birourile administrative ale companiei ce gestionează incubatorul. Toate aceste funcţiuni suplimentare sunt propuse pentru a crea un ansamblu independent, în care companiile să fie sprijinite în dezvoltarea lor”, se arată în Caietul de sarcini.

Perspectives Constructions Invest SRL este o firmă înfiinţată în 2012, iar Honorius Adrian Prigoană este unul dintre cei cinci acţionari. Potrivit raportărilor pe anul 2020, societatea – care se ocupă de proiectele de dezvoltare/ promovare imobiliară – a avut o cifră de afaceri de aproape 1,4 milioane de lei, cea mai mică de după anul înfiinţării, şi un profit de 61 de mii de lei. În schimb, cu doi angajaţi, a reuşit să aibă un volum al activelor circulante (stocuri, creanţe, investiţii pe termen scurt etc.) de aproape opt ori mai mare decât în 2019: 32 de milioane de lei. 

Comentarii