Acad. Ion Ţighineanu, Doctor Honoris Causa al Politehnicii ieşene

vineri, 13 decembrie 2019, 02:53
2 MIN
 Acad. Ion Ţighineanu, Doctor Honoris Causa al Politehnicii ieşene

Academicianul Ion Ţighineanu va primi astăzi, pe 13 decembrie, de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI) cea mai înaltă distincţie cademică pe care o poate oferi o instituţie de învăţământ superior. Titlul de Doctor Honoris Causa va fi oferit academicianului Ţighineanu în cadrul evenimentului care va avea loc de la ora 12.00 în Aula Magna „Carmen Sylva“ din Palatul Universitar din Copou. 

Cu această ocazie va avea loc şi conferinţa cu tema „Nanoparticule, nanomembrane şi nanoarhitecturi complexe pe bază de GaN pentru diverse aplicaţii“ susţinută de academicianul Ion Ţighineanu, expunerea ştiinţifică făcând parte din seria de conferinţe „Moştenirea lui Asachi“, realizate în parteneriat cu acad. Bogdan Simionescu, vicepreşedinte al Academiei Române şi cadru didactic al Politehnicii ieşene. Acad. Ion Tighineanu este preşedinte al Academiei de Ştiinţe a Moldovei şi membru de onoare al Academiei Române, fiind un cercetător care se bucură de recunoaştere la nivel internaţional. „Profesorul universitar Ion Tighineanu este un om de ştiinţă care se bucură de o largă recunoaştere internaţională. Domnia sa a format şi conduce grupe de cercetare care dezvoltă idei noi în fizica aplicată / ştiinţa materialelor, idei care se concretizează în lucrări ştiinţifice de impact, brevete şi aplicaţii care se regăsesc pe piaţă“, a declarat acad. Bogdan Simionescu. 

Titlul de Doctor Honoris Causa va fi oferit în cadrul unei şedinţe festive a Senatului TUIASI, care va avea loc înaintea susţinerii conferinţei. Comisia de specialişti care a analizat activitatea didactică şi de cercetare a acad. Ion Tighineanu este formată din: prof.dr.ing.mat. Daniel Condurache, prorector responsabil cu activitatea de informatizare şi comunicaţiile digitale în cadrul TUIASI, acad. Nicolae Victor Zamfir, preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Fizice a Academiei Române, directorul proiectului laserului de la Măgurele, dr. Ladislau Vekas, membru corespondent al Academiei Române, director al Centrului de Cercetări Tehnice Fundamentale şi Avansate al Academiei Române, Timişoara, acad. Bogdan Simionescu, prof.univ.dr.ing. Iulian Ciocoiu, TUIASI, prof.univ.dr.ing. Daniela Tărniceriu, decan al Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei de la TUIASI.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii