Administraţia Aeroportului are un nou preşedinte: Ionel Damian

joi, 14 octombrie 2021, 01:57
1 MIN
 Administraţia Aeroportului are un nou preşedinte: Ionel Damian

Ionel Damian este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie al Aeroportului Iaşi. Cooptat astă-vară cu titlu provizoriu în echipa care administrează regia din Dealul Ciricului, ca reprezentant al forului tutelar – Consiliul Judeţean, Ionel Damian a fost ales săptămâna acesta preşedinte al Consiliului de Administraţie, în locul lui Alexandru Anghel. Acesta din urmă rămâne membru al CA. 

Amintim că mandatul actualului consiliu a fost prelungit cu patru luni, până în februarie 2022, pe fondul demersurilor urgente pe care regia le face împreună cu CJ pentru contractarea fondurilor europene necesare construirii terminalului de pasageri T4.

Consiliul de Administraţie al Aeroportului Iaşi numără cinci membri. Dacă Ionel Damian a venit în locul fostului reprezentant al CJ, Mitică Rebegea, mandatul lui Gheorghe Carp a rămas în continuare neocupat. Celor doi le-au fost încheiate mandatele unilateral de către CJ astă-primăvară. Şi reprezentantului Ministerului Finanţelor în CA, Paul Ciobanu, i s-a încheiat mandatul. Cum numirea lui s-a făcut după mai bine de doi ani şi jumătate, prelungirea cu patru luni nici nu se mai pune în discuţie din cauza procedurii greoaie.

Ionel Damian a mai fost membru în Consiliul de Administraţie al Aeroportului. În prezent, este directorul Activităţii de Inspecţie Fiscală de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, funcţie pe care o ocupă de opt ani. Din primăvara acestui an, este şi membru în Consiliul de Administraţie al SC Antibiotice SA ca reprezentant al Ministerului Sănătăţii.

Comentarii