Administrația liberală sprijină cultura ieșeană. Cinema Victoria transformat în sală de spectacole și concerte! (P)

vineri, 17 iunie 2022, 09:58
1 MIN
 Administrația liberală sprijină cultura ieșeană. Cinema Victoria transformat în sală de spectacole și concerte! (P)

Fostul Cinema Victoria din Iași intră în reparații generale și de renovare și va fi redat publicului în acest an. Aceste lucrări fac parte dintr-un program etapizat mai amplu, care presupune transformarea fostului cinematograf în sală de spectacole și concerte. Procesul de modernizare și investițiile în cultura ieșeană sunt o prioritate pentru PNL și pentru administrația liberală din Iași.

Aflat în patrimoniul Ateneului Național din Iași, fostul cinematograf cu o capacitate de 900 de locuri se va redeschide în luna octombrie, după lucrările de modernizare în valoare de 1,5 milioane lei, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

“Fostul Cinema Victoria va deveni un loc ideal pentru organizarea de evenimente cultural-educaționale iar acoperișul se va transforma într-o grădină suspendată, unde vor putea fi susținute spectacole pe timp de vară. Amintim că inaugurarea Sălii „Unirii” – așa cum a fost redenumită sala de cinema – a avut loc în iarna anului 2019, servind atât ca cinema, cât și ca spațiu pentru diverse evenimente sau activități culturale. A fost închis din cauza pandemiei iar acum, având această oportunitate de finanțare din partea Primăriei Municipiului Iași, vom reuși să redăm publicului o nouă atracție culturală de spectacole și concerte la standarde moderne. Datorită poziționării sale centrale, fostul cinema Victoria a devenit unul dintre cele mai cunoscute puncte de interes, din acest motiv reabilitarea sălii de cinema a fost extrem de bine primită în rândul publicului ieșean”, a spus Andrei Apreotesei, directorul Ateneului Național din Iași.

 

Comentarii