Administrator de firmă condamnat la 8 ani după ce s-a răzbunat ca în filme. Fusese păcălit cu 25 de cartuşe de ţigări umplute cu hârtie

miercuri, 09 august 2023, 01:50
3 MIN
 Administrator de firmă condamnat la 8 ani după ce s-a răzbunat ca în filme. Fusese păcălit cu 25 de cartuşe de ţigări umplute cu hârtie

Un comerciant de ţigări care şi-a înşelat clientul a fost tâlhărit de acesta din răzbunare. În faţa judecătorilor au ajuns clientul şi complicii acestuia, dar şi comerciantul, acesta fiind acuzat de înşelăciune. După gratii vor intra însă doar tâlharii.

Alin Ionuţ Agrigoroae era administratorul a trei societăţi comerciale, dintre care două de construcţii, având constant 18-20 de angajaţi, pe diverse şantiere. Pe 13 iulie 2021, acesta a mers în piaţa Nicolina, pentru a cumpăra ţigări angajaţilor. A fost abordat de Valeriu Anghel, care s-a oferit să-i vândă 25 de cartuşe de ţigări contra sumei de 2.600 lei. I-a cerut doar să revină peste o oră, pentru a avea timp să pregătească ţigările. Agrigoroae a acceptat, fără să se gândească ce înţelegea Anghel prin „a pregăti”. După aproximativ două ore, cei doi s-au reîntâlnit, iar Anghel i-a predat o sacoşă de rafie cu ţigările. Agrigoroae a plecat spre şantier cu un taxi, dar când a verificat conţinutul sacoşei, a constatat că în loc de pachete de ţigări, cartuşele erau umplute cu carton presat. S-a întors imediat în piaţă, dar nu l-a mai găsit pe Anghel. A cerut detalii despre acesta de la comercianţii din zonă. Ancheta sa personală a fost deosebit de eficientă, în aceeaşi zi Agrigoroae aflând şi unde locuieşte Anghel.

În seara aceleiaşi zile, însoţit de alţi trei bărbaţi, Agrigoroae s-a deplasat spre casa lui Anghel din Bucium. Au oprit maşina la o benzinărie şi au mers mai departe pe jos. Au fost văzuţi de un cunoscut al lui Anghel, care a mirosit că e ceva necurat la mijloc. Casa contrabandistului era izolată, situată la aproximativ 400 de metri, iar cei patru se îndreptau direct spre ea. Vecinul l-a sunat pe Anghel pentru a-l avertiza, iar acesta a ieşit în curte, înarmat cu o bâtă de baseball, în aşteptare. Fiind singur însă, nu a avut nicio şansă. A fost dezarmat rapid şi bătut măr cu propria bâtă, find lovit şi cu pumnii şi picioarele, până şi-a pierdut cunoştinţa. Imediat, agresorii au năvălit în casă. Aici, soţia lui Anghel, văzând ce se întâmpla, se baricadase în baie, sunând la serviciul 112. Cei patru au scotocit prin lucrurile din casă, ieşind cu 2.800 de lei, 100 de euro şi o sticlă de whisky.

Anghel a suferit mai multe fracturi ale membrelor şi numeroase vânătăi, având nevoie de cinci luni de îngrijiri medicale. A supravieţuit totuşi. Agresorii au fost identificaţi cu ajutorul înregistrărilor făcute de camerele video din benzinărie. Cei patru au fost trimişi în judecată pentru tâlhărie calificată. S-au întâlnit din nou cu Anghel la proces, tot în calitate de inculpat. Acesta a fost acuzat de înşelăciune. Agresorii nu şi-au recunoscut fapta, complicii lui Agrigoroae spunând că merseseră la Anghel doar pentru a ridica nişte scule. În afara nesincerităţii, magistraţii Judecătoriei au luat în calcul în defavoarea lor şi numărul agresorilor, brutalitatea agresiunii, ca şi ora la care aceasta avusese loc. Agrigoroae a fost condamnat la 8 ani de închisoare, complicii săi primind pedepse cuprinse între 5 şi 7 ani de detenţie. Anghel a fost condamnat şi el, la 1 an şi 9 luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pronunţată luni, sentinţa Judecătoriei poate fi contestată cu apel. 

Comentarii