Administratorul unei case de amanet, judecat din cauza unui telefon

miercuri, 02 martie 2022, 02:50
2 MIN
 Administratorul unei case de amanet, judecat din cauza unui telefon

Complicele care l-a ajutat pe un hoţ să scape de marfa furată a primit o pedeapsă mai severă decât tâlharul. Hoţul era însă minor, iar tăinuitorul, recidivist. Poliţiştii nu au reuşit să-l convingă pe patronul firmei de amanet să returneze telefonul. Bărbatul va fi judecat separat.

În noaptea de 15/16 aprilie 2020, Vasile Turian, minor la acea dată, a forţat intrarea într-un punct de lucru al Vodafone, de unde a încercat să sustragă mai multe telefoane. A reuşit să plece cu un Samsung Galaxy S10 şi un Samsung Galaxy A40. A încercat să fure şi o tabletă şi alte patru telefoane, dar nu a reuşit să le smulgă din dispozitivele de siguranţă. A doua zi, a dat cele două telefoane lui Constantin Avram, pentru a le valorifica.

Acesta a reuşit să le vândă la un centru de amanet din Tudor Vladimirescu, pentru 1.800 de lei, bani din care hoţului i-au revenit 700 de lei. La două nopţi după primul furt, Turian a mai intrat într-un magazin, fără a fura însă nimic. Gestul a reprezentat o greşeală, pentru că imaginile video surprinse cu acea ocazie, coroborate cu cele de la reprezentanţa Vodafone au facilitat identificarea hoţului şi a complicelui.

Alături de cei doi, a fost trimis în judecată şi Cezar Aldea, administratorul centrului de amanet. Atunci când acestuia i s-a solicitat de către poliţişti să predea telefonul Samsung Galaxy A40 amanetat de Avram, a refuzat. L-a predat până la urmă, dar nu înainte de a-l distruge. Magistraţii Judecătoriei au dispus disjungerea cauzei pentru Aldea, acesta urmând să fie judecat separat.

Împotriva lui Turian a fost dispusă măsura internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 3 ani şi 2 luni. Luând în calcul şi antecedentele penale ale lui Avram, judecătorii l-a condamnat pe acesta la 3 ani şi 6 luni de închisoare. Acesta a atacat sentinţa Judecătoriei, procesul reluându-se ieri în faţa Curţii de Apel. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii