De Business

Punem punctul pe știi

Aeroportul Iaşi a găsit o bancă de unde să împrumute 80 milioane de lei

joi, 24 martie 2022, 02:50
1 MIN
 Aeroportul Iaşi a găsit o bancă de unde să împrumute 80 milioane de lei

Regia Autonomă Aeroportul Iaşi a bătut palma ieri cu o bancă românească pentru un credit de 80 de milioane de lei. Suma reprezintă cofinanţarea aerogării în proiectul pe fonduri europene de construire a terminalului de pasageri T4. 

"Mulţumim EximBank, pentru aprobarea, astăzi (ieri, n.r.), în Consiliul de Administraţie, a creditului necesar Aeroportului Iaşi pentru asigurarea cofinanţării şi acoperirii cheltuielilor neeligibile", a anunţat aseară Romeo Vatră, directorul general provizoriu al regiei. El a precizat că, după semnarea contractului de creditare, următorul pas va fi semnarea contractului de finanţare europeană.

Amintim că licitaţia pentru proiectarea şi construirea T4 se află în faza evaluării financiare, oferta câştigătoare dintre cele trei depuse pentru contractul de 351 de milioane de lei urmând să fie anunţată cel mai probabil chiar luna viitoare. Pe lângă terminalul de pasageri, va fi extinsă şi parcarea, ajungând la aproximativ 600 de locuri, inclusiv zona taximetrelor şi cea pentru autobuze/ autocare.

 

 

Comentarii