Aeroportul Iaşi: multe zboruri, şi mai mulţi pasageri

joi, 03 martie 2022, 02:50
1 MIN
 Aeroportul Iaşi: multe zboruri, şi mai mulţi pasageri

Programul zborurilor de la Aeroportul Internaţional Iaşi se aglomerează pe zi ce trece. Dacă, ieri, compania de linie azeră a mai alocat un zbor de la Iaşi la Baku (cursă anulată în cele din urmă), astăzi, de la Tel Aviv va veni un aparat al El Al Airlines, compania naţională israeliană. Spre capitala Israelului au mai fost însă zboruri, cu alte companii, precum Smartwings (Cehia). Pentru mâine sunt anunţate 17 zboruri, printre destinaţii numărându-se Hamburg şi Berlin.

Ieri, conducerea aerogării ieşene a fost pentru câteva minute gazda unei importante delegaţii a Comisiei Europene. Vicepreşedintele Josep Borrell şi comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate şi Negocieri de Extindere, Olivér Várhelyi, au aterizat la Iaşi, de unde au plecat cu maşina spre Chişinău pentru discuţii cu preşedintele şi premierul Republicii Moldova. Delegaţia oficială se va întoarce astăzi la Iaşi şi va susţine declaraţii la Aeroport.

Pe parcursul zilei de ieri, la aerogara ieşeană au fost peste 30 de zboruri, aproximativ jumătate fiind curse la cerere (charter). Au fost de asemenea şi transporturi umanitare. Personalul este suprasolicitat, dar, potrivit directorului general provizoriu Romeo Vatră, nu s-au înregistrat incidente în decursul procedurilor obişnuite prin care trec fluxurile de pasageri la îmbarcare şi la sosire. Pe lângă eforturile depuse de asociaţiile de voluntari pentru acordarea de ajutor refugiaţilor, aerogara s-a pregătit logistic la rândul ei inclusiv cu paturi – pentru cei care au de aşteptat mai multe ore un avion.

Comentarii