Aeroportul Iaşi urcă pe podiumul naţional

marți, 18 ianuarie 2022, 02:50
1 MIN
 Aeroportul Iaşi urcă pe podiumul naţional

Cu toate restricţiile pandemiei, Aeroportul Iaşi urcă în topul traficului de pasageri şi depăşeşte Timişoara, fiind acum după Bucureşti şi Cluj.

Un vis mai vechi al celor de la Aeroportul Iaşi s-a împlinit taman pe fondul pandemiei. În 2021, prin aerogara ieşeană au trecut mai mulţi pasageri decât prin cea din Timişoara. Aşa cum am relatat ieri, traficul de pasageri a fost la Iaşi de 639.532 de persoane îmbarcate şi sosite. Pe Aeroportul „Traian Vuia”, au fost procesate documentele a 629.353 de pasageri.

Aeroportul din Timişoara a fost lider până în 2012 între aerogările regionale, fiind depăşită în anul următor de Cluj-Napoca. Traficul clujean s-a instalat de atunci autoritar în vârful topurilor anuale. În 2021, de exemplu, fluxul de călători de aici a fost mai mare decât cele din Iaşi şi Timişoara însumate.

Din datele furnizate de Asociaţia Aeroporturilor din România lipsesc cele privind Aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni), care înregistrează de obicei de peste două ori mai mulţi pasageri decât trec prin toate aerogările din ţară.

Celelalte două aeroporturi din Moldova sunt în Top 5: Bacău, cu aproape 380 de mii de călători, şi Suceava, cu peste 346 de mii. Urmează Sibiul, 280,6 mii pasageri, şi Craiova, cu 191,5 mii. 

Comentarii