Ajutoare de la CJ pentru Cernăuţi şi Viniţa

vineri, 18 martie 2022, 23:13
1 MIN
 Ajutoare de la CJ pentru Cernăuţi şi Viniţa

Ieri a fost convocată a doua şedinţă extraordinară din această săptămână. Un consilier local de la Paşcani va schimba mandatul cu cel de consilier judeţean

După ce, cu două zile înainte, au aprobat locuri finanţate de la buget pentru servicii sociale acordare refugiaţilor din Ucraina (copii neînsoţiţi, mame cu copii în dificultate, persoane cu dizabilităţi), consilierii judeţeni au decis ieri acordarea unui nou sprijin. De data aceasta, beneficiarii sunt din Ucraina: regiunile Cernăuţi şi Viniţa, cu care CJ are acorduri de colaborare, vor primi ajutoare materiale în valoare de 100 de mii de lei fiecare. Din fondul de rezervă bugetară vor fi achiziţionate materiale sanitare, alimente greu perisabile, materiale de igienă, aparate/ echipamente tehnice/ electrice, accesorii/ consumabile, cazarmament, produse necesare în situaţia de criză generată de conflictul armat din Ucraina.

Aleşii au mai aprobat încheierea Acordului de cooperare între Consiliul Judeţean şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, pentru realizarea în parteneriat a Galei Profesorului Anului din Mediul Rural, în perioada 23-25 martie 2022.

În fine, la şedinţa extraordinară convocată ieri de îndată a fost declarat vacant mandatul ocupat până acum de Daniel Şandru. Consilierul liberal a demisionat după ce a preluat preşedinţia Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. În locul său, va depune jurământul Constantin Nemţanu, în prezent consilier local la Paşcani.

Comentarii