Alegeri cu miză mare, la Colegiul Medicilor Dentişti: s-a conturat un competitor serios pentru echipa Norinei Forna

sâmbătă, 11 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN
 Alegeri cu miză mare, la Colegiul Medicilor Dentişti: s-a conturat un competitor serios pentru echipa Norinei Forna

Colegiul Medicilor Stomatologi din judeţul Iaşi se pregăteşte pentru unele dintre cele mai disputate alegeri din ultimii 30 de ani. Prof.dr. Norina Forna şi echipa ei, care conduce filiala colegiului cu autoritate de mai multe mandate, are o echipă „contracandidată” care îşi propune să conducă în următorii patru ani filiala. Astăzi, timp de zece ore, la sediul colegiului din strada Zugravi nr. 24, au loc alegerile pentru funcţiile eligibile din cadrul consiliului CMS Iaşi şi se votează reprezentanţii Iaşului pentru Adunarea generală naţională. Miza este mare, fiindcă din echipa celor care vor face parte din CMS Iaşi se vor alege, pe 19 noiembrie, funcţiile de conducere ale structurii teritoriale.

Echipa propune 19 nume pentru consiliul CMS Iaşi şi zece reprezentanţi dintre aceştia care candidează pentru Adunarea Generală. Reprezentanţii Adunării Generale vor vota conducerea pe ţară săptămâna viitoare, iar cei din consiliul local votează biroul executiv local. Iar echipa de 19 persoane, între care sunt şi universitari precum prof.dr. Irina Zetu, cere membrilor cu drept de vot votarea în ansamblu a listei lor.

„E momentul să depăşim inerţia şi frica de schimbare. S-a coagulat o echipă motivată, cu un alt suflu, unită în dorinţa de propune şi de a promova noi proiecte, benefice pentru întreaga noastră comunitate. O veţi regăsi pe cele două liste care trebuie votate in corpore pentru a avea succes. Avem încredere că împreună vom putea face faţă marilor provocări care ne stau în faţă. Pentru asta trebuie doar să faceţi pasul alături de noi pe 11 noiembrie”, se menţionează în anunţul transmis de către aceştia comunităţii stomatologilor.

Sursele publicaţiei noastre spun că şi actuala conducere, condusă de prof.dr. Norina Forna, fost decan al Facultăţii de Medicină Dentară şi fost candidat la funcţia de rector are un grup de sprijin. Reprezentanţii echipei care a anunţat depăşirea „fricii de schimbare” nu au dorit să comenteze suplimentar cu publicaţia noastră până la acest prim moment al alegerilor, iar prof.dr. Norina Forna nu a răspuns apelurilor şi mesajelor noastre.

În momentul de faţă există 78 de candidaturi validate pentru Consiliul CMS Iaşi şi 56 pentru cea de reprezentant în Adunarea generală naţională.

„Facem precizarea că membrii CMS Iaşi au obligaţia achitării cotizaţiei, inclusiv pentru luna octombrie 2023, în vederea exercitării dreptului de vot”, au transmis reprezentanţii comisiei electorale a CMS Iaşi.

Reamintim faptul că Ministerul Sănătăţii a decis ca la aceasta rundă de alegeri să trimită observatori în toată ţara, dat fiind faptul că ultimele alegeri s-au finalizat cu acuze şi cu scandal la nivel naţional. Astfel, la finalul săptămânii trecute, Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a semnat un ordin ce menţionează faptul că vor fi trimişi observatori şi stabileşte condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească aceştia. Decizia a fost luată „la solicitarea unor asociaţii profesionale ale medicilor stomatologi”.

Comentarii