Alertă în tenisul feminin

luni, 21 martie 2022, 02:43
2 MIN
 Alertă în tenisul feminin

 

Accidentată în semifinala de la Indian Wells cu Iga Swiatek, Simona Halep ar putea rata meciul din ”Billie Jean King Cup” cu Polonia

Simona Halep s-a oprit în semifinalele turneului WTA 1000 de la Indian Wells, după ce a fost învinsă la capătul unui meci de oră şi 50 de minute, de către poloneza Iga Swiatek (4 WTA), scor 6-7, 4-6, Jucătoarea română de 30 de ani s-a accidentat la coapsa stângă în setul secund şi participarea ei la următorul turneu, cel de la Miami, care începe săptămâna viitoare, dar şi la „Billie Jean King Cup” este sub semnul întrebării. Halep a făcut o enormă risipă de energie în primul set şi pierderea lui a fost un factor psihologic greu de suportat. În plus, în game-ul al treilea al setului secund, ea a suferit o accidentare la coapsa stângă, care poate avea urmări dramatice. Setul secund a fost pierdut cu 4-6 după ce Simona a condus cu 4-2.

Adversarea polonezei din finală este jucătoarea greacă Maria Sakkari (6 WTA), care a dispus în cea de-a doua semifinală de spaniola Paula Badosa (7 WTA), scor 6-2, 4-6, 6-1.

Finala masculină se dispută între americanul Taylor Fritz şi legendarul Rafael Nadal (Spania). În sferturi, Fritz a dispus cu 7-6, 6-4 de rusul Andrei Rublev, iar Nadal a dispus de tânăra vedetă spaniolă Carlos Alcaraz cu 6-4, 4-6, 6-3, după trei ore şi 12 minute. Nadal a obţinut a 20-a victorie consecutivă în acest an şi va juca pentru a cincea oară în finală la Indian Wells. Pe parcursul meciului s-au înregistrat rafale puternice de vânt, iar Nadal a cerut ajutorul fizioterapeutului în setul trei, din cauza unor dureri la pectorali.

Finala masculină de dublu a fost câştigată de americanii John Isner şi Jack Sock. Ei s-au impus două o oră şi 19 minute de joc, scor 7-6,6-3 în faăa perechii compuse din francezul Edouard Roger-Vasselin şi mexicanul Santiago Gonzalez, trecându-şi în palmares al doilea lor succes la Indian Wells. În finala feminină de dublu de la Indian Wells, chinezoaicele Xu Yifan şi Yang Zhaoxuan au învins cu 7-5, 7-6 cuplul compus din americanca Asia Muhammad şi japoneza Ena Shibahara

 

Comentarii