Ambulanţa va avea un manager nou anul acesta

miercuri, 13 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Ambulanţa va avea un manager nou anul acesta

La Serviciul Judeţean de Ambulanţă din Iaşi se va organiza concurs pentru ocuparea funcţiei de manager. Decizia a fost luată de către Ministerul Sănătăţii, vizează SAJ-urile din toată ţară, iar proiectul pentru organizarea concursurilor în toată ţara se află pe siteul ministerului, în transparenţă decizională. 

Va exista o etapă de verificare a îndeplinirii condiţiilor candidaţilor şi evaluarea integrală a dosarului, care este etapă eliminatorie, la fel fiind şi proba scrisă, care urmează, iar în final va avea loc o probă de susţinere a proiectului de management şi interviu. Nota minimă de promovare a fiecărei probe din concurs este 7, candidaţii urmând a fi clasificaţi după notele de la fiecare probă şi după media finală.

„Managerul general încadrat în condiţiile alin. (1) încheie cu Ministerul Sănătăţii un contract de management pe o perioadă de maximum 3 ani. Contractul de management poate fi prelungit, în condiţiile legii, sau poate înceta înainte de termen, în cazul neîndeplinirii obligaţiilor prevăzute în acesta, constatate în urma evaluării anuale efectuate pe baza indicatorilor de performanţă stabiliţi prin ordin al ministrului sănătăţii”, se menţionează în proiectul organizării concursului. Se pot înscrie doar cei care au absolvit studii superioare la UMF, dar şi cei care au studii superioare economice sau juridice, fiind suficientă diploma de licenţă.

O altă cerinţă este să aibă cel puţin cinci ani vechime în posturi de medic specialist sau primar, cât şi în economist sau jurist în sistemul de sănătate. Este obligatorie şi deţinerea unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar. Totodată, candidaţii care au fost destituiţi din funcţie sau le-a fost încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii trei ani nu se pot înscrie la concurs. Toate probele vor fi înregistrate audio.

 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii