Amenda dată prosteşte de municipalitate unui comerciant, anulată de instanţă

vineri, 08 aprilie 2022, 21:10
2 MIN
 Amenda dată prosteşte de municipalitate unui comerciant, anulată de instanţă

Instanţa a anulat o amendă dată prosteşte de municipalitate. Inspectorii Primăriei au amendat un local din centrul Iaşului pentru deşeurile de materiale de construcţii rezultate din reamenajarea spaţiului. 

În fapt, amenda ar fi trebuit aplicată Salubris, care nu-şi îndeplinise obligaţia de a le ridica. La începutul anului trecut, „Cârciuma Veche” şi-a mutat sediul de pe bulevardul Ştefan cel Mare pe strada I.C. Brătianu. Pe 2 februarie, firma care administrează localul, Viv Food SRL, a cerut Salubris colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor rezultate din reamenajare. Cererea neprimind niciun răspuns, o nouă cerere cu acelaşi obiect a fost depusă pe 15 februarie. Această a doua cerere a fost înaintată de o altă firmă a aceluiaşi administrator, Viviene SRL. După 10 zile, timp în care Salubris tot nu răspunsese, Direcţia Tehnică a Primăriei a amendat Viviene SRL cu 2.500 lei pentru depozitarea pe trotuar a deşeurilor de materiale de construcţii.

Cu sediul în zona CUG, Viviene SRL nu avea nicio legătură cu „Cârciuma Veche”, aşa că procesul-verbal a fost atacat în instanţă. Inspectorii municipalităţii amendaseră firma greşită. În plus, restaurantul făcuse toate demersurile pentru a depozita regulamentar deşeurile, inclusiv plătind contravaloarea serviciilor Salubris, dar compania Primăriei nu amplasase containerele necesare. Magistraţii Judecătoriei au decis anularea procesul-verbal de constatare şi sancţionare, motivat de faptul că nu fusese amendată firma care administra localul, ci una al cărei obiect de activitate este comerţul cu produse farmaceutice. Municipalitatea a făcut apel împotriva sentinţei, dosarul intrând pe rolul Tribunalului. Acesta s-a pronunţat joi, menţinând sentinţa Judecătoriei.

Comentarii