Amendat pentru că a evitat coliziunea cu un „bizon”, în trafic. A învins Poliția Rutieră în instanță

vineri, 29 aprilie 2022, 23:14
2 MIN
 Amendat pentru că a evitat coliziunea cu un „bizon”, în trafic. A învins Poliția Rutieră în instanță

Un şofer a fost amendat pentru că a încercat să evite coliziunea cu un "bizon" care i-a tăiat faţa în trafic. Pentru a evita impactul, a călcat linia continuă. Poliţiştii nu au observat comportamentul agresiv al celeilalte maşini. Parţial, lucrurile s-au lămurit în instanţă.

În septembrie anul trecut, Vasile C. circula pe Splai Bahlui Mal Stâng, dinspre Podul Cantemir spre Podul de Piatră, pe banda din mijloc. În apropierea sediului Generali, un şofer aflat pe banda din dreapta a virat brusc stânga, intrându-i în faţă, fără a semnaliza. Apoi, şoferul a trecut pe banda din stânga. Singura manevră disponibilă pentru Vasile C. a fost să frâneze brusc şi să vireze la rândul lui stânga, intrând astfel pe cealaltă bandă, pe care în acel moment nu se afla nimeni. A fost imediat oprit de poliţişti şi amendat cu 580 de lei pentru faptul că trecuse peste linia dublă continuă şi cu încă 435 de lei pentru că nu purta centura de siguranţă. Totodată, i-a fost suspendat dreptul de a conduce pentru 30 de zile. Explicaţiile oferite poliţiştilor nu au slujit la nimic, aşa că Vasile C. s-a adresat instanţei.

În faţa judecătorilor, ieşeanul a adus şi un martor, în persoana şoferiţei care se afla în spatele său în momentul incidentului. Aceasta a confirmat relatarea sa, ceea ce i-a determinat pe magistraţi să admită parţial plângerea lui Vasile C. "Apreciază instanţa că se impune înlăturarea caracterului contravenţional al faptei, întrucât în cauză a intervenit un caz fortuit, reprezentat de conduita imprevizibilă a unui alt participant la trafic, ce a pătruns intempestiv pe sensul de mers al petentului, determinându-l pe acesta să efectueze manevra neregulamentară", au precizat magistraţii. Aceştia au decis înapoierea permisului reţinut de poliţişti şi anularea amenzii date pentru călcarea liniei continue. A fost însă menţinută amenda aplicată pentru lipsa centurii de siguranţă.

Comentarii