Amical de fotbal cu Botoşani şi un soi de antrenament oficial pentru handbaliste

sâmbătă, 25 martie 2023, 02:50
3 MIN
 Amical de fotbal cu Botoşani şi un soi de antrenament oficial pentru handbaliste

În condiţiile în care campionatele interne de fotbal sunt întrerupte în această săptămână, amatorii competiţiilor autohtone de sport trebuie să se reorienteze în aceste zile.

La Iaşi, singura posibilitate de a urmări astăzi o partidă oficială este cea oferită de echipa de handbal feminin CSM Iaşi 2020, în penultima etapă a ultimului eşalon intern, Divizia A. Gruparea Primăriei Iaşi, care s-a umplut de ridicol săptămâna trecută, când a cedat la Bacău, cu 24-25, în faţa unei echipe cu 11 junioare în lot, joacă de la ora 15:00, în Sala Liceului cu Program Sportiv, cu o altă grupare din urbea lui Bacovia, Ştiinţa.

De nouă ori campioană a României, formaţia care a dat ora exactă în handbalul intern ani la rând (are opt titluri în perioada 1979-1987, plus unul în 1992, cinci Cupe ale României între 1980 şi 1989, o finală de Cupa Campionilor în 1986 şi o semifinală în 1987, plus o Cupă EHF cucerită în 1989) este acum o palidă umbră a grupării la care au jucat staruri precum Maria Torok, Mariana Târcă sau Narcisa Lecuşanu. Ştiinţa este pe ultimul loc în clasamentul Seriei B a ultimului eşalon intern, cu niciun punct obţinut în 16 partide! Drept urmare, CSM Iaşi 2020 va face doar un antrenament cu public în duelul cu Ştiinţa, pe care a bătut-o la scor şi în tur, 31-19.

Echipa ieşeană va afla dacă va continua drumul spre promovare, obiectivul ferm al anului, abia pe 26 aprilie, după duelul din ultima rundă, de la Roman, cu echipa locală CSM, care joacă azi la Piatra Neamţ.

Reamintim, cu două runde înainte de finalul sezonului regulat, din Seria B doar liderul, Corona Braşov, care a câştigat toate meciurile, este sigur de calificarea în turneul final. În condiţiile în care ocupanta locului II, CNE Sfântu Gheorghe, nu are drept de promovare, ierarhia la zi, în care CSM Iaşi 2020 este pe III, cu 33 de puncte, urmată de CSM Bacău (30) şi CSM Roman (28), nu este relevantă.

Asta pentru că rezultatele cu gruparea din Sfântu Gheorghe şi cu echipa secundă a CSU Galaţi vor fi anulate la final. Drept urmare, din meciurile care contează rezultă următorul clasament al formaţiilor care se bat pentru al doilea loc care asigură calificarea la turneul de promovare indiferent de ce se întâmplă în celelalte serii: 1. CSM Bacău 27 puncte din 13 meciuri (golaveraj 348-333); 2. Roman 24 puncte din 12 meciuri (368-322); 3. Iaşi 24 puncte din 12 meciuri (333-302).

Există însă şi posibilitatea ca locul IV din Seria B să asigure calificarea în turneul de promovare la care participă primele două clasate din cele trei serii plus două cluburi de pe locurile III care au drept de promovare. Iaşi este avantajat de faptul că CSM Bacău are un program infernal în ultimele runde, când joacă la Sfântu Gheorghe (rezultat care nu va conta) şi acasă, cu Braşov.

Cealată echipă de handbal ieşeană, Politehnica, joacă în deplasare în acest final de săptămână. Handbaliştii se vor confrunta astăzi, de la ora 12:00, la Alexandria, cu echipa locală CSM, în a doua etapă a returului grupei play-off promovare din Divizia A, în care Iaşi e pe VI, din opt echipe, şi nu are, practic, vreo şansă de a prinde nici barajul.

La baschet, tot în eşalonul doi, Stomart va juca azi, de la ora 17:00, la Gheorgheni în grupa 9-14 a Ligii I de baschet masculin, disputa cu Eagles Bucureşti, despre care s-a spus iniţial că va avea loc duminică, urmând să aibă loc pe 30 martie, de la ora 20:00, în Polivalenta ieşeană.

În acelaşi eşalon de baschet, dar în grupa 1-8, Politehnica nu apare că va juca, disputa de la Râmnicu Vâlcea, de duminică, nemaifiind anunţată pe site-ul frbaschet.ro.

Mai trebuie precizat că tot azi, de la ora 14:30, echipa de fotbal Politehnica joacă un meci amical, în Copou, cu FC Botoşani. Testul ar putea să aibă două reprize de câte o oră. 

Comentarii