Apar primii donatori în campania de Crăciun a ZdI, de ajutorare a prichindeilor din satul Pietriş

luni, 28 noiembrie 2022, 02:50
3 MIN
 Apar primii donatori în campania de Crăciun a ZdI, de ajutorare a prichindeilor din satul Pietriş

Cei 100 de copii de la Şcoala din Pietriş sunt nerăbdători ca Moş Crăciun să le aducă ghetuţe îmblănite din piele, căciuliţe, mănuşi şi fulare. Vor ca iarna aceasta să fie diferită, să nu mai simtă frigul şi greutăţile, iar noi ne dorim să îi vedem zâmbind. Campania de Crăciun a Ziarului de Iaşi există de peste 15 ani, iar anul acesta continuă cu elevii şi copiii de grădiniţă din Pietriş, pentru a le oferi un Crăciun de neuitat.

Cititi si: Start al Campaniei de Crăciun a ZdI. Haideţi să-i scoatem din iarnă pe prichindeii din Pietriş!

Unii dintre copii au de mers distanţe considerabile până la şcoală, iar încălţările şi hainele corespunzătoare anotimpului sunt cu adevărat o necesitate. Pe lângă aceste nevoi, ei au şi o mică listă de dorinţe pentru Moş Crăciun. Şi-ar dori păpuşi, maşinuţe, seturi de bucătărie, mingi, animăluţe sau lego. Sunt copii buni şi sinceri. Merită ca sania lui Moşului să adauge o nouă staţie şi în satul Pietriş.

Cine s-a alăturat campaniei

Primul donator de anul acesta a fost Viorel Blăjuţ, managerul Spitalului „Sfântul Sava” din Iaşi, care a donat 7.000 de lei pentru copiii din Pietriş. Acesta donează anual în campania noastră şi, în plus, asigură şi transportul pentru cadouri.

„Campania de Crăciun a Ziarului de Iaşi a devenit o tradiţie, iar pentru mine un obicei plăcut să contribui la ajutorarea copiilor din satele judeţului. Ştiu ce înseamnă viaţa la ţară şi cât de greu le este oamenilor de acolo ca să găsească resurse să treacă peste nevoi. Am văzut în pozele pe care le-aţi publicat o bătrână care cară apa cu cobiliţa şi mi-am amintit instantaneu de satul meu şi de vremea copilăriei. Părinţii se străduiau, numai ei ştiau cum, pentru ca noi, copiii, să nu simţim greutăţile. La fel trebuie să facem şi noi acum, după puteri, să-i ajutăm pe cei mici din locurile îndepărtate şi mai sărace să fie sănătoşi şi bucuroşi, mai ales de Crăciun! Felicit Ziarul de Iaşi pentru exemplu şi perseverenţă. Voi fi întotdeauna alături la asemenea iniţiative”, a precizat Viorel Blăjuţ.

De asemenea, doi ieşeni care îşi doresc să rămână anonimi au donat pentru micuţi 200, respectiv 250 de lei. Unul dintre aceştia a venit în ajutor şi anul trecut.

Cum putem să-i ajutăm

Cei care doresc să sprijine această campanie, cu orice sumă de bani, fie ea mai mică sau mai mare, sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga nr. 35 (vizavi de Gara Internaţională). Mai multe detalii, la telefon 0232/271 271.

La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre contracte de sponsorizare, care sunt necesare în aceste situaţii şi care pot fi transmise, la cerere, şi prin fax sau email. Totodată, şcoala coordonatoare a deschis un cont bancar special pentru această campanie. Titularul este „Şcoala Gimnazială Dolheşti”, cod fiscal 17150231, cont RO02BRDE240SV65862922400, deschis la BRD, agenţia ANASTASIE PANU IAŞI. 

Lista onorabilă a donatorilor

  • Viorel Blăjuţ, managerul Spitalului „Sfântul Sava” din Iaşi – 7.000 lei
  • Anonim – 200 lei
  • Anonim – 250 lei

Comentarii