ApaVital îşi face parc fotovoltaic la Dancu

joi, 01 decembrie 2022, 02:50
1 MIN
 ApaVital îşi face parc fotovoltaic la Dancu

Societatea furnizoare de servicii de apă şi canalizare intenţionează să construiască o centrală electrică fotovoltaică. Proiectul prin care ApaVital urmăreşte realizarea unui parc fotovoltaic va avea o putere totală instalată de 889 kW. 

Panourile vor fi instalate în incinta Staţiei de Epurare Ape Uzate Dancu, pe patru module de teren care nu se pot utiliza pentru montajul echipamentelor de epurare. Suprafaţa totală a celor patru module este de aproape 1,25 ha. „Scopul realizării parcului fotovoltaic este producerea energiei electrice prin valorificarea sursei regenerabile reprezentată de energia solară şi utilizarea eficientă a unor suprafeţe de teren din incinta staţiei de epurare, care nu pot fi utilizate tehnologic”, menţionează Caietul de sarcini. Cantitatea anuală de energie produsă de parcul fotovoltaic va fi de peste 1000 MWh şi va fi utilizată direct în procesul de producţie al companiei, pentru consumul propriu, contribuind la reducerea ponderii energiei în costurile totale de operare ale societăţii, arată documentul citat.

Valoarea totală estimată de la care porneşte licitaţia este de 5,13 milioane de lei, finanţare prin Energy Programme in Romania – Grant-uri SEE şi Norvegiene, 2014-2021. Intenţiile de participare trebuie să fie anunţate până pe 5 ianuarie, departajarea lor urmând să fie făcută în proporţie de 85 la sută după componenta financiară, iar 15 la sută, în raport cu extinderea perioadei de garanţie de la 36 la 60 de luni. După atribuire, contractul se va derula pe parcursul a şapte luni.

Comentarii