Apel la concentrare în Copou

joi, 21 aprilie 2022, 01:43
3 MIN
 Apel la concentrare în Copou

 

Un meci aparent fără probleme, cu Dunărea Călăraşi, a devenit vital pentru menţinerea Politehnicii în Liga a doua

Politehnica Iaşi este la un pas de a pune capăt emoţiilor legate de conservarea poziţiei în Liga a II-a de fotbal. Pentru aceasta, formaţia pregătită de Costel Enache trebuie să câştige partida de mâine, cu modesta grupare Dunărea Călăraşi, din antepenultima etapă a play-out-ului. Astfel, Politehnica va fi sigură că îşi va conserva avansul de şase puncte pe care îl are faţă de Poli Timişoara, echipa clasată pe locul care duce la baraj, indiferent de ce fac bănăţenii la Brăila. Cum la egalitate de puncte ieşenii sunt avantajaţi (primul criteriu de departajare este, după ultimul anunţ al Federaţiei Române de Fotbal, numărul de puncte acumulate în sezonul regulat), ultimele două runde ar putea astfel să fie fără miză.

Ieşenii sunt optimişti că se vor putea impune în faţa dunărenilor, retrogradaţi matematic în Liga a III-a. Pentru aceasta, antrenorul Politehnicii, Costel Enache, a spus că are nevoie doar de concentrare maximă a jucătorilor. “Va fi un meci normal de campionat, în care pornim ca favoriţi. Acest statut nu este suficient. E nevoie să fim concentraţi, să tratăm serios jocul şi adversarul. Un adversar pe care îl apreciez la maximum pentru că a reuşit să ducă sezonul până la final, în ciuda condiţiilor grele existente. Cu multe probleme, şi-au văzut de treabă şi au luptat cu forţele lor, cu jucători tineri. Ei se vor motiva pentru a rămâne în atenţia echipelor din Liga a II-a” a declarat tehnicianul, care a adăugat: “Pentru a câştiga, e nevoie de seriozitate, concentrare şi inteligenţă. Un asemenea joc e uşor de tranşat dacă suntem concentraţi şi găsim soluţii bune. Totodată, meciul se poate transforma într-un chin dacă nu vom avea doza suficientă de concentrare. De aceea, apelul meu la jucători este să fie montaţi ca pentru orice joc. Ar fi bine să încheiem vineri conturile, să nu mai depindem de ultimele două jocuri, care vor fi foarte grele (n.r. – Poli va mai juca la Miercurea Ciuc şi acasă, cu Poli Timişoara)”. Enache a mai spus că dacă echipa sa îşi va crea acelaşi număr de ocazii ca în precedentul meci din Copou, cu Dacia Unirea Brăila, se va impune fără probleme: “O singură dată se poate întâmpla să ai atâtea ocazii, atâtea şuturi şi să dai un singur gol. Meciul cu Brăila m-a mulţumit ca joc ofensiv, doar la finalizare au fost probleme”. Şeful băncii tehnice ieşene a confirmat problemele de efectiv pe care „Ziarul de Iaşi” le-a prezentat ieri: “Pe lângă Stan, care are o fractură, nu-i vom avea vineri pe Asăvoaei, care are o leziune fibrilară şi pe Puşcaş, căruia i-au reapărut dureri la tendoane. Mai sunt şi alte probleme, însă cei trei vor lipsi sigur. Am rămas 18 la antrenament, însă vom juca toate meciurile pentru a termina campionatul cât mai bine, cât mai onorabil”.

La conferinţa de presă de ieri a fost prezent şi jucătorul Adrian Ilie. “Va fi un joc dificil, pe care noi trebuie să-l tratăm cu seriozitate. Am încredere că vom face un meci foarte bun şi vom reuşi să câştigăm. Eu m-am acomodat repede la Iaşi, sper că voi progresa mai mult” a menţionat fotbalistul care la începutul anului a fost împrumutat pentru un an şi jumătate de la CFR Cluj.

Partida de vineri dintre Politehnica şi Dunărea va începe la ora 11:00.

Comentarii