Arătaţi spectatorilor că aveţi orgoliu!

marți, 30 octombrie 2018, 02:43
3 MIN
 Arătaţi spectatorilor că aveţi orgoliu!

 

Astăzi, de la ora 21:45, Politehnica Iaşi – Viitorul Constanţa, în optimile de finală ale Cupei României la fotbal

 

Intrată în gura fanilor, unii dintre ei suspectând echipa chiar de lucruri necurate, Politehnica Iaşi are astăzi şansa de a mai şterge ceva din impresia execrabilă lăsată în ultima perioadă. Cele patru eşecuri consecutive înregistrate, cel cu Hermannstadt, de vineri, fiind consemnat după o evoluţie penibilă, cum rar a mai fost văzută în istoria recentă a fotbalului ieşean, ar putea fi trecute, pentru un moment, pe planul doi dacă Poli învinge astăzi, acasă, în Cupă, pe Viitorul Constanţa.

La prima vedere, oaspeţii au prima şansă. Gică Hagi l-a bătut pe Flavius Stoican pe unde l-a prins în ultimul an, toate cele cinci dueluri derulate între cei doi antrenori în campionat, în 2017 şi 2018, fiind câştigate de „Rege”! În plus, dobrogenii sunt într-o formă bună, sâmbătă câştigând la Botoşani, rezultat care le-a asigurat un loc de play-off la finalul turului sezonului regulat, care prinde Iaşul în calculele retrogradării.

Şi modul în care a început traseul în Cupă pune Viitorul în prim plan. Oaspeţii de astăzi au trecut lejer de o formaţie de primă ligă, Concordia Chiajna, pe care a depăşit-o cu 3-0, în deplasare. Poli, în schimb, s-a chinuit rău pe terenul unei echipe medii din eşalonul doi, UTA, pe care a eliminat-o abia la penaltiuri (la finalul timpului regulamentar, scorul a fost 2-2, iar la finalul prelungirilor 3-3), după ce a primit un ajutor discret şi din partea arbitrilor.

Multă lume crede însă că Iaşul are însă capacitatea de a elimina trupa constănţeană. „Mânjii” lui Hagi au acuzat duritatea duelului de la Botoşani, fostul mare jucător anunţând că va face multe schimbări în formula de bază. Apoi, indiferent de gafele conducerii ori de erorile antrenorului, căruia i se cere demisia din ce în ce mai insistent, fotbaliştii ieşeni ar trebui, teoretic, să aibă o răbufnire de orgoliu şi să arate că au valoare. Nu numai pentru a arăta că nu sunt cu nimic mai prejos decât talentata, dar cruda trupă a Viitorului, dar şi pentru a-şi mai spăla obrazul în faţa spectatorilor care i-au susţinut necondiţionat.

Şi oficialii clubului ieşean aşteaptă o reacţie pozitivă din partea vestiarului. „În ultima perioadă ne-am îndepărtat de la direcţia dorită. Un rezultat pozitiv cu Viitorul ne poate redresa cât de cât. Gică are o echipă foarte bună, însă nu e de nebătut. Ne putem impune dacă vom avea atitudinea corectă. Eu sper într-o reacţie a vestiarului, care să ne ducă în sferturi. Cupa, cu ajutorul căreia poţi ajunge uşor în Europa, este un obiectiv important pentru noi” a declarat directorul sportiv al Politehnicii, Tibor Selymes. Confruntarea de astăzi, dintre Poli şi Viitorul, va începe la ora 21:45. Arbitrii partidei vor fi Marcel  Bârsan (central), Vlad Bârleanu şi Ovidiu Arusoaiei.

 

Comentarii